26 November 2015

Kérdezz - Felelek

A magyar bloggerek legnagyobb Facebook csoportjában hétfőn én voltam a Nap Bloggere. Kaptam sok-sok érdekes kérdést (köszönöm!), amit most meg is válaszolok. 



Szia Niki. Gyönyörűek a képeid. Látom odafigyelsz Pécs népszerűsítésére is. Az a benyomásom, megtalálod a hétköznapokban az értéket. Jól gondolom? Mi erről a véleményed? Köszönöm a választ.
Nem mindig könnyű, de igyekszem. Szeretek gyönyörködni az apró részletekben, szerintem azokon sok múlik. Az év elején elkezdtem az én kis Hála Projektemet, ezzel is emlékeztetve magamat arra, hogy milyen sok jó vesz körül, és mennyi mindenért lehetek hálás.

Milyen fényképezőgépet, kamerát használsz a képek elkészítéséhez?
Most két fotóssal is együtt dolgozok, így a képek egy része tőlük származik (ezt jelölni szoktam). Az általam készített fotókhoz egy kompakt Fujifilm AX 500-at és alkalomadtán egy Nikon D80-at használok.

Honnan jött a blog neve?
Mielőtt elindítottam a blogot, ötleteltem a neveken: angolt szeretettem volna, egyedit, és olyat, ami nem határolja be a témákat. Fontos volt az is, hogy hosszútávra tervezzem, mert nem akartam, hogy később meg kelljen változtatni. Ez lett belőle.


A családod, barátok támogatnak, hogyan viszonyulnak a bloghoz?
Igen, támogatnak, szeretik az oldalamat, és mindig mondják, hogy látták a legújabb bejegyzéseimet. Különlegességnek számítok vele, mert a családi, baráti körömben csak nekem van blogom.
 
Honnan jön az ihlet az esetek többségében?
Gyakran a legváratlanabb pillanatban ugrik be valami. Olyankor gyorsan fogok egy cetlit, és leírom, nehogy elfelejtsem. Néha a véletlen műve, mert először valami egészen másnak indul a dolog, mint ami végül kikerekedik belőle. Aztán vannak a tipikus, népszerű témák, mint például a Mi van a táskámban? - ezek sokaknál megjelennek, de mivel engem érdekelnek másokéi, ezért megmutatom a saját verziómat is. A személyesebb bejegyzések meg nyilván a saját élményeimen alapszanak.

A Small things about me bejegyzésben írod, hogy halogatós vagy. Ez 2014-ben volt. Sikerült azóta tenned ellene? Ha igen, hogyan?
Sajnos nem... Jelenleg úgy érzem, hogy ez a leghátráltatóbb tulajdonságom. De nagyon érdekel a személyiségfejlődés és a jó szokások kialakítása, ezért igyekszem változni ezen a téren (is) - ami nem olyan könnyű, mert elég összetett probléma.

Ha a blogolás mellett van valami szenvedélyed, akkor mi az?
Amióta blogolok, nem igen jut időm másra, de néhány hónapja beleszerettem a vízfestékkel való alkotásba és az illusztrációk készítésébe. Idővel itt is megmutatom majd néhány "művemet". Emellett rajongok az angol nyelvért, amit csak lehet angolul nézek és olvasok, esetenként pedig tolmácsolni és fordítani is szoktam barátoknak, ismerősöknek.

"Vezetem a saját vállalkozásomat" nah erről picit lehet bővebben?
Még az egyetem alatt elindítottunk az Emberrel egy vállalkozást: jelenleg egyedi promóciós- és ajándéktárgyakat készítünk. Emellett már tavasz óta dédelgetek egy új projektet, ami inkább a divathoz kapcsolódik. Ez azonban hosszabb előkészületet igényel, de remélem, hogy a következő év elején el tud indulni. Egyelőre nem mondhatok többet, de lesz róla szó a blogon is.

Mit szeretsz a legjobban Pécsben? 

Sok mindent szeretek benne: a mediterrán hangulatát, a szépségét és a megfelelő méretét (nem túl nagy, nem túl kicsi)és a változatos programokat. A kedvenc helyem a Zsolnay Negyed.

Mi a legjobb dolog, amit a blogolás által "kaptál"?
Nagyon sok pozitív élményem van a blogommal kapcsolatban. Az egyik legjobb, amit kaptam általa, hogy amióta elkezdtem, sokkal nyitottabb és kommunikatívabb lettem.

Melyik a kedvenc magyar városod? 

Ez még kérdés? Természetesen Pécs! De nagyon tetszik még Győr is.

Mit szoktál rendelni egy cukrászdában? 
Fagyit. Ha édességről van szó, a fagyi az abszolút kedvenc.

Melyik az a nálunk nem kapható márka, amit szívesen látnál az üzletekben?
Szépségápolás: Benefit, Soap&Glory, Zoella Beauty, Lovea (és sok más natúr/organikus márka)
Divat: Ted Baker, New Look, River Island, Primark, La Senza

Neked melyik a kedvenc bejegyzésed? Én csak az első oldalon látszó írásokat néztem végig, de találtam jót...
Talán ez a legnehezebb kérdés az összes közül. Nem tudnék egyet kiválasztani az eddigi 153-ból. Tagadhatatlan, hogy a szívem csücske a Pécs&Outfit sorozat.

Nem ismertem a blogod, de elmentettem, nagyon tetszik, gratulálok. Látom szeretsz utazni. Ha holnap mehetnél valahova (pénz nem számít) akkor hova utaznál?
Mivel egyre hidegebb van, elmenekülnék valamilyen meleg, egzotikus helyre a tél elől, mondjuk Bora Borára.

Tudatos ez az Audrey Hepburn féle stílus (ami megjegyzem nagyon jól áll), vagy tőle függetlenül alakul ilyen irányba az ízlésed?
Sokan hasonlítottak már hozzá, de mindig azt gondoltam, csak ők látják így. Mostanában megint egyre többen jegyzik meg, talán lehet benne valami... De nem tudatos, egyszerűen csak szeretem a finom, csinos, elegáns dolgokat.

Használsz körömlakkot? Ha igen, mit? (és most már eldugultam)
Igen használok. Én a finom, visszafogott színeket preferálom a körömlakkok terén is. Szinte mindig egy halvány, barackos árnyalatot kenek fel. Nyáron nyitottabb vagyok másra is, olyankor előfordul, hogy levendula, rózsaszín vagy menta a körmöm. Általában Essence lakkokat veszek.

Mit dolgozol/tanulsz?

Nyáron diplomáztam társadalmi tanulmányok szakon, még folyamatban van egy teológiai képzés. Emellett nagyon érdekel a kommunikáció, ezért lehet, hogy később abba is belekóstolok majd.
Munka szempontjából több lábon állok: most az egyetem anglisztika intézetében dolgozok, emellett vállalkozok (lásd néhány kérdéssel feljebb) és blogolok egy dekorációs cégnek.



Hogyan mutatnád be magadat egy mondatban?
Folyamatos fejlődésre törekvő nő, aki igyekszik a hite és az elvei szerint élni.

Mik a terveid a bloggal?
Nekem a blogolás nem csupán hobbi, hanem szenvedély. Ezért mindig arra törekszem, hogy fejlődjön. Több mint 2 éve kezdtem el, de mostanra tisztult ki a vízióm az oldallal kapcsolatban. Sok téma megtalálható a blogon, de ezek főleg külsőségekről szólnak (outfit, haj, termékek, DIY). Úgy érzem, így olyan féloldalas a blog, és akkor lehetne kerek egész, ha többször jönnének elő gondolatokkal, személyiségfejlődéssel kapcsolatos posztok is. Ezért a terveim között szerepel, hogy ezt a felét erősítsem a Nik's Box-nak. Egyébként már volt 2 ilyen jellegű írásom (itt és itt), amik meglepően népszerűek voltak, tehát van igény rá.

Emellett már folynak az előkészületek és a tervek egy új, kifejezőbb logóhoz és a dizájnt is frissítjük majd egy kicsit. Szeretném azt is, hogy az eddigi heti egyről kettőre emelkedjen a bejegyzések száma.

Hol látod magad 10 év múlva? 

Még mindig boldog házasságban az Emberrel, a saját vállalkozásainkból élünk, sokat utazunk. Van időnk a családunkkal és a barátainkkal lenni. Még mindig hajt a tudásvágy, de persze már több ismeretem és tapasztalatom van, mint 10 évvel korábban. Kommunikációs szakértőként tréningeket és előadásokat tartok. Még mindig blogolok és videózok (vagy ki tudja, mi lesz addigra a forma).

Mit vennél most az Ikeában?
Egy gardróbszoba berendezést. Bár őszintén szólva engem elkerült ez az Ikea-mánia, bár tény, hogy vannak szép termékeik. Ha lenne elég pénzem, nem ott vásárolnék, hanem inkább egyedibb, magasabb minőségű darabokat választanék.

Mi a kedvenc ruhadarabod és miért?
A szoknya, mert nagyon csinos és nőies. Szeretem, ha van benne valami különleges, látványos (pl. csipke, tüll, minta).

Nem érzed néha csábítónak a gondolatot, hogy levágasd a (gyönyörűszép!) hajad?
Nem! Tetszik az 1-2 éve bejött és most is divatos vállig érő fazon, ami jól is állna. De önszántamból sosem vágatnám le a hajam. Nagyon szeretem, ez az egyik fő ismertetőjegyem.

Látom, hogy van YouTube csatornád, azzal van valamilyen hosszútávú terved, vagy csak egy hobbi?
Is-is. Most még nyilván csak hobbi, de örülnék neki, ha idővel több lenne belőle.

Fiatalabbnak látszol a korodnál. Ezt előnyödre szoktad fordítani, vagy inkább a hátrányokat látod belőle (pl. ha veszel egy üveg pezsgőt v akármi olyat és rögtön rád ugranak, hogy személyit elő)?

Mindenképpen előnynek tartom, főleg az idő előrehaladtával. Igen, mindig elő kell vennem a személyit, de nem zavar (csak ha épp nincs nálam) - azért 7 évet letagadni elég menő dolog. Inkább ez, minthogy idősebbnek nézzenek.
 

Nagyon sok DIY bejegyzésed van. Itt, mely területen érzed magad a legkiteljesedettebbnek (dekorálás, ruhadarabok készítése, ékszerek)?
Igen, kezdetben a DIY volt a blogom legerősebb oldala. A kedvencem kétségtelenül a ruhadarabok átalakítása, díszítése. Bár készítettem néhány ékszert, de ez annyira nem foglalkoztat már. A dekorálási ötleteimet pedig egy másik, dekorációs cégnek készített blogon élhetem ki. 

Az esküvődről régebben olvastam, ha csak 1-2 lényegre törő tanácsot adhatnál, mi az amit mondanál az esküvő előtt állóknak? 

Érdemes időben (legalább egy évvel korábban) elkezdeni a szervezést,  hogy elkerüljétek a felesleges stresszt. Ennek részeként lefoglalni a legfontosabb elemeket: helyszínt (étterem, templom), anyakönyvvezetőt, fotóst, videóst, álomruhát és nászutat, mert ezek gyakran már hosszú időre előre be vannak táblázva. A többi olyan részletkérdés, ami már később is ráér. Szerintem jó még egyedi részleteket belecsempészni, hogy még különlegesebb legyen az esküvő. A legfontosabb, hogy ne görcsöljetek rá, hanem élvezzétek a Nagy Napotokat!

Ha maradt még benned kérdés, vagy ezek alapján merült fel néhány, ne habozz feltenni őket! Szívesen válaszolok kommentben vagy akár egy új bejegyzésben.

Love,
 
A csodás képekért köszönet Korinnának, Look fancy Photography.

8 comments:

  1. Nekem a személyes jellegű bejegyzéseid a kedvenceim - én is lelkizős vagyok :) Bár néha azokat a legnehezebb megírni (főleg nekem a sütik mellé), de ettől lesz igazán személyes egy blog:) A vállalkozás nekem is nagy álmom, remélem ha "nagy leszek" megvalósul - egyébként szívesen olvasnék erről nálad többet is.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülök, hogy tetszenek a személyes jellegű bejegyzések. :) Jó ötletet vetettél fel, lehet, hogy majd írok a vállalkozásról és az ahhoz kapcsolódó dolgokról. :D

      Delete
  2. Milyen jók a képek mellé!!! Ez az utolsó "benyitós" kép tetszik a legjobban. Olyan vagy mint valami gyönyörű 1900-as évek elejei krimi regény főhősnője. :)
    Jó volt olvasni, annyira sokszínű vagy! Csodálatra méltó! Köszönöm a válaszokat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszik a bejegyzés és a képek is. :) És köszönöm szépen a kérdéseidet! :)

      Delete
  3. Nagyon tetszett a poszt, és én is a személyes posztokért rajongok (mint ahogy ezért is, sok mindent megtudhattam). További sok sikert a posztokhoz, can't wait :)

    ReplyDelete
  4. Óh, lemaradtam a kérdezésről :( Nagyon jó volt olvasni a válaszaidat, és ezek a képek zseniálisak! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sajnálom, majd legközelebb! ;) Nekem is nagyon tetszenek a képek, Korinna nagyon ügyes. :)

      Delete

@niksboxblog