17 February 2020

2020 év szava


Talán mert sokáig voltam az oktatási rendszerben, és mert most is egyetemen dolgozok, nekem mindig idegen ez a januári évváltás, számomra szeptemberben indul az új év. Azért próbáltam ráhangolódni, megragadni egy új kezdet lehetőségét. Biztos, hogy van benne valami, mert kifejezetten remekül indult 2020, jól telt a január.

Nem szoktam fogadalmakat tenni, de azért próbálok kigondolni néhány célt vagy dolgokat, amikre kifejezetten fókuszálok. A közösségi oldalakon sokszor szembe jött velem, hogy emberek választanak egy-egy szót, ami meghatározó lesz számukra az év folyamán. Először nem annyira éreztem nekem valónak, meg aztán hogyan, mi alapján döntsem el, melyik legyen az a kifejezés.

Január elsején @szialidia instagram oldalán volt egy "játék": a képernyőn különböző szavak váltakoztak gyorsan, és amin megállítottad, az lett a szavad 2020-ra. Kíváncsi voltam, így kipróbáltam. Bár az eredmény rögtön rezolnált a lelkemmel, a biztonság kedvéért még egyszer megcsináltam, és ugyanaz jött ki! Ez már meggyőzött, hogy valószínüleg érdemes figyelmet szentelnem neki ebben az évben.




2020 szava számomra a KITARTÁS lett. 


Igazság szerint sajnos nem az erősségem, sőt kifejezetten könnyen feladok dolgokat, ha megunom őket vagy ha kényelmetlenné válnak. De kétszer is ez jött ki, és ami azt illeti, tényleg nem ártana dolgoznom rajta.

Néha nehéz eldönteni, hogy mi az, amiben tényleg érdemes állhatatosnak lenni, és mi az, amit jobb abbahagyni és váltani. Ezekre a kérdésekre még keresem a választ, de amit biztosan tudok, hogy ebben az évben a legfőbb célom, hogy kitartó legyek a reményben, és fejlődjek a hitemben.

"Mert ezek a nehézségek a hiteteket teszik próbára. Ha pedig hitetek kiállja a próbát, az kitartóvá tesz benneteket."
Jakab levele 1.fejezet 3.vers



Nektek van valamilyen szavatok 2020-ra? Ha igen, osszátok meg kommentben, kíváncsi vagyok rá.

Love,

2 comments:

  1. szerintem időközben megváltozott neked is az év szava :) :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igazából nem, sőt, szinte minden nap eszembe jut. Még mindig fejlődnöm kell a kitartás terén. :)

      Delete

@niksboxblog