13 September 2016

A halogató blogger | TAG


Amikor megláttam ezt a TAG-et, rögtön testhezállónak éreztem. Az egyik legrosszabb tulajdonságom a halogatás - és a vele együtt járó állandó késés-, ami szörnyű szokás, és saját magamat hátráltatom vele (és sajnos néha másokat is). Legjobban Tim Urban fogalmazza meg zseniális cikkében és TED előadásában, mi játszódik le egy halogató ember agyában. Hiába olvastam el ezernyi tippet és cikket arról, hogyan szokjunk le a halogatásról, mégis nagyon nehéz legyőzni. Persze nem adom fel, és remélem, egyszer majd írhatok egy 'a-nem-halogató-blogger' bejegyzést is. Most mindenesetre ne halogassuk tovább a kérdéseket:



1. Nevezz meg egy olyan szépségápolási módszert, amit csak ritkán használsz!
Arc és hajpakolások. Kicsit körülményesnek tűnnek, de az eredmény utána mindig kárpótol.

2. Rendszeresen kimosod az ecseteidet?
Igen, összesen csak 3 ecsetem van, így azokat nem nehéz rendben tartani.
 
3. Meddig bírod lepattogzott körömlakkal?
Szerencsére találtam olyan lakkokat, amik jól bírják. Lepattogni annyira nem is szoktak, hanem inkább látszik a körömágyaknál, ahogy lenő a szín. Bár én nagyon természetes árnyalatokat használok, így nem feltűnő. Ilyenkor általában egy-két napon belül lemosom.

4. Meddig halogatod az elfogyott termékek újravásárlását?
Ameddig csak lehet. Általában egyféle termékből több is van itthon, így ha valami elfogy, pótolható mással.

5. Mi a legszörnyűbb szépségápolási szokásod?
Sokszor megesik, hogy mire lefekszek, már olyan fáradt vagyok, hogy nincs kedvem lemosni a sminket. 

6. Nevezz meg egy - nem a szépségápolással kapcsolatos - szokást, amit mindig halogatsz!
Hol is kezdjem? Ami most nagyon aktuális, az a jogosítvány megszerzése. Már hónapok óta halogatom, valahogy nehezen veszem rá magamat, hogy elkezdjem, pedig szeretném.

7. Időben el tudsz készülni ha mész valahova, vagy kapkodsz és elkésel?
Bárcsak azt mondhatnám, hogy az első, de sajnos nem. Szinte mindig elkések, bárhova is megyek. Az Emberemet, szegényt, az őrületbe kergetem ezzel.

8. Be tudod tartani a vásárlási stopokat?
Ó, a másik gyengém: a vásárlás. Egy ideje próbálkozok a minimalista életmód kialakításával, aminek a kevesebb vásárlás a legnehezebb része. Ebben sajnos nem túl erős az önfegyelmem.

9. Rendezetten tárolod a smink és/vagy körömlakk készletedet?
Igen. Erről tervezek is bejegyzést, amiben bemutatom, hogyan tárolom a sminkjeimet. De ki tudja, meddig halogatom még...

10. Mennyi volt a legtöbb idő, amíg hanyagoltad a blogolást?
Idén történt, több mint egy hónapig (48 nap) nem publikáltam új bejegyzést. Pedig ha tudnátok, mennyi piszkozat vár még megosztásra és milyen rengeteg ötlet lapul a noteszemben. Többek között ezért is jó lenne leszoknom a halogatásról. Ezt a bejegyzést is elég sokáig halogattam, mire végre rávettem magam, hogy megírjam.


Ti szoktatok halogatni?

Love,

2 comments:

  1. Én sokszor úgy is neveztem magam főleg régebben, hogy a "Halogatás Nagymestere". :D Sajnos, ez a tanulásra is igaz volt annak idején, és szinte mindenre, borzalmas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De azért van egy olyan hatása is, hogy az utolsó (vagy azutáni) pillanatban a nagy nyomás hatására sokszor megnő a teljesítőképességem. Persze a stressz is nagy. És hiába tervezem el minden alkalommal, hogy legközelebb nem így lesz, hanem időben elkezdem, mégsem sikerül. :P :)

      Delete

@niksboxblog