28 September 2016

DIY Wire Grid | Inspirációs Rács


I was planning to get a cork board for a long time to help me being organized and remember to important things, but I never purchased one because they look too "officey". Then I saw some more modern wire grid versions on Pinterest and other home decor sites - and I liked them more. I've tried to find some but I couldn't. Then I had an idea: if I glue some wooden dowels together and spray paint them, I could have a similar result. I did so. Now I show you how I created this wire grid organizer and how it turned out.

Már egy ideje szerettem volna parafatáblát beszerezni, hogy segítségemre legyen a rendszerezésben, fontos dolgokra való emlékezésben, de végül sosem szántam rá magam, mert túl "irodás" hatásúnak találtam. Közben egyre többször találkoztam egy modernebb, fémes, rácsos változattal Pinteresten és lakberendezési oldalakon - na ez már jobban tetszett. Próbáltam ilyeneket keresni, de Magyarországon még nem láttam. Aztán egyszer eszembe jutott: ha hurkapálcákat összeragasztanék és lefújnék fémes színű festékkel, hasonló eredményt érhetnék el. Így is tettem. Megmutatom hát, hogyan készítettem el, és milyen lett a végeredmény.


Tools | 8 pcs wooden dowels, glue gun, metallic spray paint 

Eszközök | 8 db hurkapálca, ragasztópisztoly, metál festékspray


1 | Arrange the dowels in a grid form by placing 4 of them horizontally and 4 of them vertically.

1 | Rendezgessük el a pálcákat négyzetrácsosan, nagyjából egyenletesen úgy, hogy négy legyen vízszintesen és négy függőlegesen.


2 | Then glue them together with the glue gun. To make it secure, use a generous amount of glue, as you can see in the photo above. It won't really show because it will be the back side and the paint will cover them. 

2 | Majd ragasztópisztollyal rögzítsük őket egymáshoz az illesztéseknél. Hogy valóban tartós legyen, ne sajnáljuk a ragasztót, és menjünk minél biztosabbra, ahogy a fenti képen is látszik. Egyrészt ez lesz a hátoldal, így nem igazán fog látszani, másrészt a festés után azt a hatást fogja kelteni, mintha forrasztva lennének a "drótszálak", amitől még hitelesebb lesz.


3 | Finally paint the whole thing with spray on both sides, possibly outdoors. I used a bronze one, but any metal color is fine. You can also use hobby paint and brush but that takes more time. Read the information on the bottle about the drying time. 

3 | Végül fújjuk le mind a két oldalon festéksprayvel, lehetőleg szabadban. Én bronz színűt használtam, de bármilyen fémes árnyalat megfelelő. Illetve festhetünk hobbi festékkel és ecsettel is, de az tovább tart. A száradási időre vonatkozóan a flakonon találunk információt.


Place it on a desk against the wall or hang on the wall with two nails. You can put for example jewelry, sunglasses, photos, to-do lists and reminders on it. I will make an inspiration "board" with it. 

Elhelyezhetjük az asztalon falnak támasztva, vagy két szög segítségével a falra akasztva is. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy rátesszük, amit szeretnénk, például ékszereket, napszemüvegeket, fényképeket, tennivaló listákat, emlékeztetőket. Én inspirációs "táblát" fogok készíteni belőle. 


Love,

5 comments:

 1. wow, olyan régóta szeretnék már egy ilyet, eszembe nem jutott volna megcsinálni magamnak! nagyon jól néz ki, köszi a tippet! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszi. Nekem is nagyon tetszik, olyan indusztriális és illik a skandináv lakberendezési vonalba is. Persze jó lenne egy "igazi", ami nagyobb. De addig jó lesz ez is. ;)

   Delete
 2. Szia, én is épp nagy rácskutatásban vagyok, ha nem találok megfelelőt, elkészítem így. Köszi a tippet :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Szia Bacu! Nem is olyan könnyű ilyesmit beszerezni, talán a neten érdemes megpróbálni. ;) Örülök, hogy tetszett az ötlet. :)
   Egyébként szuperek a fotóid, megnéztem a munkáidat. <3

   Delete
  2. De kedves vagy, köszönöm hogy benéztél hozzám :)

   Delete

@niksboxblog