08 March 2016

Pécs&Outfit #8 | Magasház


 A Magasház (vagy 25 emeletes) Pécs legmagasabb (80 m) panel épülete. 1974-ben kezdték el építeni, de 1989-ben kiköltöztették a lakókat, mert életveszélyessé vált. Bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe is, mint Közép-Európa legmagasabb lakatlan épülete. Még időben sikerült fotóznunk vele, ugyanis az évek óta húzódó lebontása tényleg elkezdődött. Viszont mindenképp szerettem volna megörökíteni a Pécs&Outfit sorozatban, mert a város ikonikus elemének számít. Ehhez az indusztriális hangulathoz választottam az outfitet is.

The "Magasház" (or the 25-storey) is the highest (80 m) residential building in Pécs. They started to build it in 1974 but the inhabitants had to move out in 1989 because the building became unstable.The 25-storey building made it into the Guiness World Records as the tallest out-of-use building in Central Europe. We took this photoshoot just in time because they have started to demolish it. I wanted to involve it in my Pécs&Outfit series because it is an iconic feature of the city. I chose this edgy outfit to match the industrial vibe of the area.









Dress | Ruha - River Island (Háda)
Belt | Öv - Háda
Thights | Harisnya - Tezenis
Boots | Csizma - Select (Háda)
Bag | Táska - Háda

11 comments:

  1. wáóóó, eddig ez tetszik a legjobban! Egyrészt az épület is (nálunk is van egy ilyen, szintén a legmagasabb, de nekünk csak húszemeletesünk van), másrészt a ruha is nagyon jól áll! Nagyon hangulatosak lettek a képek, gratulálok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi, Nati! Örülök, hogy tetszik! Azt eddigiek közül talán ez áll legközelebb a Te stílusodhoz is. :)

      Delete
  2. Nekem is nagyon bejön ez a streetwear :) Én sajnálom a magasházat, vonzanak ezek a romos épületek, elképzelni, hogyan éltek benne akkoriban stb. A maga nemében tényleg egyedülálló volt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, egy kicsit én is sajnálom. De mindenki más azt mondja,hogy milyen ronda, és rontja a városképet. Nekem azért furcsa lesz nélküle. :)

      Delete
  3. Álom az a ruha! De az egész fotózás tökéletes :)

    ReplyDelete
  4. *-* O.O Nagyon jó!! Annyira jól össze tetted a stílusokat!!!!!:)

    ReplyDelete
  5. Egyszerűen nagyon szuper hangulata van ezeknek a fotóknak! Annyira szeretem ezt a sorozatodat!!! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm, Réka! <3 Igen, én is, úgyhogy folytatjuk! ;)

      Delete
  6. Egyetértek az előttem szólókkal, igazán jól sikerült ez a fotósorozat, és ebben a ruhában igazán csinos vagy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm szépen! Kicsit más, mint amit általában hordok, de szeretek új elemeket bevonni az öltözködésembe. :)

      Delete

@niksboxblog