08 January 2014

DIY Natural bodyscrub | Természetes bőrradír

This home-made bodyscrub is very easy to make, because we need only 2 ingredients: olive oil and brown sugar. It is completely natural and doesn't contain any harsh chemicals (e.g. preservative, fragrance). I love it for not drying my skin out , thanks to the oil. So it exfoliates and hydrates at the same time.

Ezt a házi bőrradírt rendkívül egyszerű elkészíteni, ugyanis csak 2 összetevő kell hozzá: olívaolaj és barna cukor. Teljesen természetes, nem tartalmaz semmilyen káros anyagot (tartósítószer, illatanyag stb.). Azért szeretem, mert nem szárítja ki a bőrömet, az olajnak köszönhetően. Így egyszerre hámlaszt és hidratál.


So we need only olive oil and brown sugar. Just mix them in a bowl and you are done. :) For my scrub I used 4 table spoon brown sugar and 6 tablespoon olive oil. But the proportion is totally up to you. If you want it to be more gently, add more oil.

Tehát csak olíva olajra és barna cukorra van szükségünk. Egyszerűen keverjük őket össze egy tálban és már kész is. :) Az én radíromhoz 4 evőkanál cukrot és 6 evőkanál olajat használtam. De az arány teljesen rajtad múlik. Ha azt szeretnéd, hogy gyengédebb legyen, adj hozzá több olajat.


I poured it into a nice jar and made a little tag to tie it around the jar. We can use it on our whole body.. I would not reccomend using it on face if you are tend to have break outs (because of the oil).

Én áttöltöttem egy szép kis üvegbe, és készítettem hozzá egy címkét, amit rákötöttem. Az egész testen használható. Nem ajánlanám az arcon való alkalmazását, ha könnyen pattanásos leszel (az olaj miatt).


Of course this is just the basic "recipe". We can add a little cinnamon or lemon juice to it for a nice smell, or a little volatile oil (e.g. lavender).

Természetesen ez csak egy alap "recept". Adhatunk hozzá még egy csipetnyi fahéjat vagy egy kevés kifacsart citromlét, hogy kellemesebb illata legyen. Esetleg valamilyen illóolajat (például levendulát).

Love,

No comments:

Post a Comment

@niksboxblog