13 August 2018

Pécs&Outfit #16 | Botanikus Kert


Ehhez a Pécs&Outfit részhez a város egyik "rejtett" gyöngyszeménél, a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertjénél fotóztunk. Több évig voltam az egyetem hallgatója, itt diplomáztam (ráadásul itt dolgozok), de -őszintén szólva- sajnos ez a hely kimaradt. A csoporttársaimmal többször is ücsörögtünk a nyitott, átjárható park részében, de az üvegházakban nem jártam. Mit hagytam ki! Szerencsére elkeveredtem az egyik botanikus vásárukra, aminek alkalmával bejártam az addig ismeretlen részeket, és annyira lenyűgözött, hogy azóta már többször is visszamentem. Mivel nagyon megkedveltem ezt a helyet, szerettem volna nektek is átadni a hangulatát egy kicsit. A képek többnyire a pálmaházban és a kaktuszházban készültek. 

We took the photos for this episode of the Pécs&Outfit series at one of the "hidden" treasures of the city: the University of Pécs' Botanical Garden. I have been a student of the University for many years, graduated here (also work here), and although we spent some time in the park area with my classmates, I never been to the greenhouses. What I've missed! Fortunately I went to one of their botanical fairs and I got to discover the parts I didn't know. It was quite impressing so I returned a few times since then. I love this place so much that I wanted to share its atmosphere with you, too. Most of the pictures were taken in the palm house and the cacti house. 





Úgy gondoltam, ehhez a helyszínhez jól illik ez a színes, párduc mintás nyári ruha, amit árnyalatban harmonizáló, masnis szandállal viseltem. Táskából direkt egy kontrasztosabb színűt választottam, hogy érdekesebb és vidámabb legyen az összkép.

I think this colorful leopard print summer dress suits the location. I wore matching bow sandals and a bright contrasting bag to make the whole outfit more interesting and fun. 





Dress| Ruha - Warehouse (Háda)
Bag | Táska - Red Herring (Háda)
Sandals | Szandál - Primark (Háda)







Ti szeretitek a botanikus kerteket? Jártatok már a pécsiben?

Do you like botanical gardens? Have you been to the one in Pécs?

Love,

2 comments:

  1. Szuper ez a botanikus kert, nekem különösen a kaktuszok tetszenek!
    Ha Pesten jársz, jó szívvel ajánlom a Füvészkertet. Nekem már csak a Pál utcai fiúk miatt is kedves, ráadásul nagyon közel van hozzánk, így gyakran járunk oda... hátha legközelebb ott találkozunk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekem is a kaktuszok a kedvenceim! <3
      Köszi a tippet! Már több képet láttam a pesti Füvészkertről, és nagyon szeretnék ellátogatni oda. Ha eljutok Budapestre, általában konkrét programra megyek, így sajnos nincs időm rá. De ha végre sikerül, majd szólok, és találkozhatunk! :)

      Delete

@niksboxblog