18 June 2018

My handcare routine & tips | Kézápolási rutinom és tippek


The appearance of our hands says a lot about us. They are one of the first things people notice on us, and often come into view in our everyday activities and gestures. We can do a few things for them to be well-groomed and to protect them from adverse effects. I would like to share some of my tips and favorite handcare products with you in this post. 

A kezünk állapota árulkodik rólunk, az egyik első dolog, amit mások megnéznek rajtunk, és a mindennapi tevékenységek vagy a gesztikulálás során gyakran előtérbe is kerül. Sokat tehetünk azért, hogy mindig ápoltak legyenek és megóvjuk őket a külső káros hatásoktól. Néhány tippemet és a kedvenc kézápolási termékeimet szeretném most megosztani veletek. 


These two Alverde (dm) products were results of an impulse shopping, and luckily they work. I usually use them before going to bed at night. First I apply the nail strengthener serum on my nails and around them. It absorbs quite quickly and runs out slowly. 

Ez a két Alverde (dm) termék egy impulzus vásárlás eredménye volt, de szerencsére beváltak, és már többször újra vettem őket. Általában este, lefekvés előtt használom őket. Először felviszem a körmeimre és környékükre a körömerősítő szérumot, ami gyorsan beszívódik és sokáig elég a mennyisége.



Then I will use the hand oil which is rich, smells good but runs out fast. I especially love the pipette dispenser. This combo makes my hands really smooth and hydrated.

Ezután bekenem a kacsóimat a kézápoló olajjal, ami gazdag, finom illatú, de gyorsan elfogy. Kimondottan szeretem a pipettás adagolóját. Ez a páros igazán puhává és hidratálttá varázsolja a kezeimet.



I use the Alverde hand cream for very dry skin during the day. I discovered it a few years ago and it has become my favorite. This cream nurtures my hands very effectively and I can feel its benefits even after a few hand washes. I recently noticed that they sell it in smaller, travel size as well, so I got one to have in my handbag.

Napközben pedig az Alverde nagyon száraz bőrre való kézkrémjét használom. Pár éve fedeztem fel magamnak, és azóta is ez a kedvencem. Ár-érték arányban a legjobb kézkrém, amit valaha próbáltam. Nagyon hatékonyan ápolja a kezeimet, még kézmosást követően sem múlik el a hatása. Nemrég észrevettem, hogy kisebb, utazó méretben is kapható, így azt is beszereztem, hogy a táskámban mindig ott legyen egy belőle.


Besides moisturizing our hands daily, one of my most important tips is to wear rubber gloves for chores using chemicals. The dish-washing liquid irritated my skin until finally it crossed my mind that rubber gloves would help. So I wear them for other chores as well which really protects my hands. 

A mindennapos krémezés és ápolás mellett az egyik legfontosabb tippem a kezeink védelme érdekében, hogy használjunk gumikesztyűt a vegyszerekkel járó munkákhoz. Nekem a mosogatószer nagyon irritálta a bőrömet, mígnem végre eszembe jutott, hogy a gumikesztyű segítene, és azóta más házimunkákat is úgy végzek el, ezzel teljesen megóvva a kezeimet. 


How do you take care of your hands?

Ti hogyan ápoljátok a kacsóitokat?

Love,

2 comments:

  1. Régen en is ápoltam szépen. Állandóan krémeztem, használtam olajat a körömágyamra, visszatologattam a bőrt, lakkoztam stb. Aztán 2 éve megszületett a fiam, és kb 2 hetente lereszelem a körmöm es ennyi. Nincs időm már pimpőzni. Majd 10 év múlva talán.

    ReplyDelete

@niksboxblog