21 May 2018

Concert Outfit of the Evening


A Filharmónia Magyarországtól meghívást kaptam a Cantores Minores fiúkórus és a Budapesti Vonósok közös koncertjére, amelynek a pécsi Székesegyház adott helyet néhány nappal ezelőtt. Nagyon kellemes élmény volt, mert már régen nem voltam komolyzenei előadáson, és a szimfonikus zenekar pedig a szívem csücske. 

Szerintem itt még nem is említettem, hogy játszok hangszeren: tudok fuvolázni (bár már hónapok óta nem volt a kezemben) és egy kicsit a zongorán is elpötyögök. Egyik nyáron volt lehetőségem játszani egy szimfonikus formációban is, más fiatalokkal Spanyolországból és Magyarországról, ami óriási volt.


De visszatérve a koncertre: három darab szerepelt a műsoron, amiből kettő J. S. Bach műve volt. Mivel a barokkot és a zeneszerzőt is szeretem, tudtam, hogy nem fogok csalódni. 

Ami viszont abszolút pozitív meglepetést okozott, az a harmadik kórusmű volt, mely egy, a Titanicéhoz hasonló hajószerencsétlenséget dolgoz fel. A finn Jaakko Mäntyjärvi hangszereket mellőző, nyolcszólamú énekkarra írt kompozíciója lenyűgözően szemléltette a katasztrófa hangulatát, különböző zenei elemekkel, hangokkal és koreográfiával.




Úgy vettem észre, ma már nem annyira szokás kiöltözni koncertre vagy színházi előadásra, ezért én is próbáltam egy visszafogottan elegáns szettet összeállítani. Számomra a blézer egy abszolút joker darab, és azzal, hogy ilyen „oversized”, lazább fazonú, tompít a hivatalosság hatásán, sokkal hétköznapibb. 

Az egyik kedvenc stílus tippem: az ujjak feltűrése - legyen szó blézerről, pulcsiról vagy bármilyen hosszú ujjú ruhadarabról. 

Mivel a nadrágom is fekete, szerettem volna több nőiességet csempészni az összeállításba, így rózsaszín fodros blúzzal és rózsaszín magas sarkúval egészítettem ki. Ez a sarokmagasság abszolút kényelmes viselet, nem csak pár órára, hanem egész napra is.


Blazer | Blézer - Next (Háda)
Blouse | Blúz - Dorothy Perkins (Háda)
Trousers | Nadrág - H&M (Háda)
Shoes | Cipő - bonprix

Kép forrása: Filharmónia Magyarország

Ti szeretitek a komolyzenét? Szoktatok koncertre járni?

Love,

2 comments:

  1. I adore your outfit, the ruffled blouse is so pretty and romantic! I love how you styled it too, so beautiful :D sorry my comment is in English, I'm loving your blog! xx

    elizabeth ♡ ”Ice Cream” whispers Clara
    (I would love to follow each other on bloglovin if you like :D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Elizabeth, thank you for your kindness! :)
      I follow your blog on Bloglovin' :D

      Delete

@niksboxblog