27 November 2017

Pécs&Outfit #14 | Villamos


Egy nagyobb kihagyás után ugyan, de végre itt egy új Pécs&Outfit rész. Ebben az epizódban a Ferencesek utcájának végén található villamoshoz látogatunk el, ami ma már csak egy emlék, ugyanis 1960-ban megszüntették ezt a típusú közlekedést a városban, és a síneket is felszedték. 2013-ban állították ki ezt az egy kocsit az első pécsi villamos elindulásának 100. évfordulója (1913. október 20.) alkalmából. Azóta kulturális, közösségi térként, kiállítás, rendezvény helyszínként és wifi pontként funkcionál. Ingyenesen látogatható. 

After a longer break, here is a new episode of my Pécs&Outfit series. In this piece we visit the tram at the end of Ferencesek Street, which is just a memory today, as they discontinued this form of transport in 1960, and they even picked up the rails. They placed this one tramcar here in 2013 for the 100th anniversary of the first tram journey in the city (20 October 1913). It works as a cultural and event venue with exhibitions and wifi access since then. The tram is free to visit.Ősszel fotóztunk, és szerettem volna az évszakhoz illő szettet választani, így ezt a csinos és szuper kényelmes bordó pulcsiruhát viseltem vastag, fekete harisnyával. Mivel a ruha vállán lévő csipke díszítés fekete, ezért ilyen színű bokacsizmát és táskát vettem fel hozzá, hogy harmonizáljanak a kiegészítők is. 

We were shooting during Autumn and I wanted an outfit which matches with the season, so I wore this burgundy sweater-dress with black thick tights. As the lace detail on the shoulder of the dress is black, I chose the bag and the ankle boots in the same color for harmony.

Sweater dress | Pulcsi ruha - Whistles (Háda)
Bag | Táska - Háda
Tights | Harisnya - Tezenis
Boots | Csizma - Select (Háda)


Love,

4 comments:

 1. Szuper darabokat válogattál össze ismét, ez a szín mostanában nagy kedvencem!
  Várom a következő Pécses bejegyzést! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszönöm! :) Ilyenkor ősszel én is nagyon szeretem a bordót.
   Remélem, hogy sűrűbben lesz majd Pécses bejegyzés, csak nehéz összeegyeztetnünk a fotózásokat Verával, mert olyan sok mást is csinálunk. De köszönöm a kedves visszajelzéseidet, sokat jelent, mert nekem is nagy kedvencem ez a sorozat. :*

   Delete
 2. Nagyon csini, kicsit olyan 40-es, 50-es évek hangulatát idéző összeállítás :) Én most a pöttyös dolgokért, blézerekért és szintén a garbókért vagyok oda. Jó pár holmit beszereztem a Hádából, webshopból és kilós/darabos üzletekből egyaránt. Lassan teljesen átalakítom a gardróbomat :D Alig várom, hogy tudjak belőlük összeállításokat készíteni és fotózni. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszönöm Lulu :) Ürülök, hogy te is sok kincset találtál magadnak. Kíváncsian várom a fotókat az új szerzeményekkel. ;)

   Delete

@niksboxblog