26 October 2017

Miért jó az arctisztító kefe? | Remington Reveal Compact teszt


Néhány éve nagyon népszerűek voltak az elektromos arctisztító kefék, sok cég piacra dobta a saját verzióját. Akkor annyira nem hatott meg a dolog, de pár hónapja elkezdte izgatni a fantáziámat, hogy vajon mennyire hatékony egy ilyen kütyü, mert úgy éreztem, az arcápolási rutinomnak többre van szüksége. Így nagyon megörültem, hogy lehetőségem nyílt kipróbálni és tesztelni a Remington FC500 REVEAL Compact arctisztító készüléket.* Ezt mutatom most be, megosztva a tapasztalataimat és felsorolok 3 okot arra, miért jó arctisztító kefét használni:





Alapos tisztítás

Mélyrehatóbban és alaposabban tisztít, mintha csak a kezünkkel mosnánk meg az arcunkat. Bár az arctisztító kefe NEM a smink lemosására szolgál, segít eltávolítani az esetleges maradékokat.


Puhább arcbőr

Érezhetően simább és puhább lesz az arcbőr, ha kefét használunk. A masszírozó hatás a vérkeringést is fokozza, így még üdébb lesz a pofink. Ráadásul a krémek/szérumok is jobban beszívódnak a bőrünkbe, tehát hatékonyabbak.


Egyszerű használat

Az arctisztító készülék használata nagyon egyszerű. Vezeték nélkül működik, így nem vagyunk helyhez kötve. Típustól függően hanggal, rezgéssel vagy rövid szünettel jelzi, hogy mikor váltsunk az arcunk egyes részei között, így egyenletesen tisztíthatjuk azt, és nem fogjuk túlzásba vinni sem. A kefe karbantartása is könnyű: levéve a készülékről szappanos vizes megmosás után hagyhatjuk a levegőn száradni éjszakára.





Remington FC500 REVEAL Compact arctisztító készülék


A kefe néhány hetes használata során tapasztaltam a fent leírt előnyöket. Ahogy a neve utal rá, és a képeken is látható,  hogy kompakt, kis méretű, így a hozzá tartozó kis tároló táskában szállítva, utazáshoz is kitűnő. Jól kézre áll, és a vezeték nélküli, vízálló, csúszásgátlós kialakítása kényelmes használatot biztosít (akár a zuhany alatt is). Egy töltés 30 alkalomra elegendő, 2 sebességfokozaton működtethető. A legjobb, hogy szó szerint 1 perc az egész folyamat, és a gép 20 másodpercenként jelez, hogy váltsunk az arcunk különböző területei között (bal arc, jobb arc, homlok).


Az egyetlen hátrány, amivel szembesültem, hogy az én arcomnak a mindennapos használat kicsit sok, komfortosabb, ha 2-3 naponta alkalmazom. Az is hozzá tartozik, hogy alapból normál fejjel érkezik a készülék, lehet, hogy a sensitive, érzékenyebb bőrre való változattal a napi tisztítás sem lenne probléma. Ennek ellenére elégedett vagyok vele, mert így, hogy megtaláltam a saját ritmusomat, bevált, és valóban hatékonyabbá teszi az arcápolásomat. 



Amire még fontos figyelni

- A kefét mindig tartsuk tisztán.
- Ne vigyük túlzásba az arctisztító kefe használatát, mert a sok dörzsölés, radírozás nem tesz jót a bőrnek. Elég naponta maximum egyszer alkalmazni, de ha érzékenyebb a bőrünk 2-3 naponta is elégséges.
- Sérült, irritált bőrön ne használjuk.



Ti használtok arctisztító kefét?

Love,


* Ajándékba kapott

4 comments:

  1. Sokat gondolkoztam egy ilyen arctisztítón, de jelenleg 'helyette' most konjac szivacsot használok.
    Gyönyörűek lettek a fotók egyébként *-* és az a fürdőszobapolc mesés!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Még egy jó alternatíva lehet a sima, kézi arctisztító kefe, amit drogériákban pár száz forintért be lehet szerezni. ;)
      Örülök, hogy tetszenek a fotók, Korinna érdeme főként. :D
      A fürdőszobapolc egyébként az IKEA-ból van.

      Delete
  2. Tényleg mesések a képeid!! (-:
    Én Clarisonic készüléket használok a tavasz óta. Rengeteget gondolkoztam kell-e nekem! De azt mondom függő lettem, nem tudnám már nélkülözni. (-: Tényleg annyira sima, pihe-puha lesz a bőr! Én az első héten használtam minden nap, utána már csak 2-3 naponta. Nekem a sensitive fej van, de így is elegendő annyi használat az én bőrömnek. Amit még érdemes megemlíteni, hogy fokozottan ajánlott fényvédő használata a hámlasztás miatt. (-:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi a tippet! :)
      Örülök, hogy neked is bevált az arctisztító készülék. ;)

      Delete

@niksboxblog