19 October 2017

It's all in the details | A lényeg a részletekben rejlik



Biztosan hallottátok már azt a mondást, hogy "Az ördög a részletekben rejlik". Azt olvastam, hogy Ludwig Mies van der Rohe - aki nevéhez e szólást kötik- először úgy használta, hogy "Isten a részletekben rejlik". Ez már azért barátságosabb, és a felhangja is pozitívabb. De úgy is megfogalmazhatjuk, hogy "A lényeg a részletekben rejlik". Nagyon szeretem ezt a gondolatot, az egyik mottóm. (A másik "A kevesebb több" - de erről majd egy másik bejegyzésben.)


Amikor outfiteket fotózunk és a bejegyzések szerkesztése során is mindig fontosnak tartom a részletek kiemelését. Igazából a részletekre fókuszáló képek a kedvenceim. Varázslatos, hogy a részletek milyen jól visszaadják az egész hangulatát. 


Szerintem a stílus, az öltözködés, a megjelenés esszenciája a részletekben található, amik többek között a díszítésekben, az anyagokban, a kiegészítőkben, a frizurában, a sminkben, a körmökben nyilvánulnak meg. És ha belegondolunk, sokszor pont az ezekről való gondoskodás veszi igénybe a legtöbb energiát.


Hasonlóan, az életünk minden aspektusaiban az apró elemek alkotják az egészet, így ha azok rendben vannak, a nagyobb kép is a helyén lesz.


"Találj varázslatot az élet apró dolgaiban. Egy nap visszanézel majd, és rájössz, ezek voltak a nagy dolgok."

- Kurt Vonnegut (saját fordítás)

Az élet nem a nagy pillanatokról szól. Kétség kívül fontos az érettségi, a diploma, az előléptetés a munkahelyen, a menő nyaralás vagy az esküvő. De az élet az, ami ezek között a "nagy" események között történik - és érdemes értékelni ezeket a "kisebb" dolgokat.

Mik a ti életetek kedvenc apró momentumai?




You've probably heard the saying "The devil is in the details". I read that Ludwig Mies van der Rohe - who is supposed to be the author of this phrase - used it like "God is in the details". Which is friendlier and has a more positive tone. Anyway, the gist of it is that "It's all in the details". I love this thought, it is one of my mottos. (My other one is "Less is more" - but that is for an other post.)

When we are shooting outfit photos or when I'm editing those blogposts, it is always very important for me to emphasize the details. Actually the detail focused pictures are my favorites. It is magical how the details can reflect the vibe of the whole.

I think the essence of style, clothing and appearance is found in the details, which are the embellishments, the textures, the accessories, the hair, the makeup, the nails among others. And if we think about them, those are the things which require the most of energy. 

Similarly, in every other aspects of our lives, small elements create the whole, so if the are right, the bigger picture will be in place as well.

"Find magic in the little things in life. One day you will look back and realize they were the big things." 
- Kurt Vonnegut


Life isn't about the big moments. Undoubtedly graduation, promotion at work, cool vacation, or the big wedding are important. But life is all that happens in between these "big" moments- and these "little" things are worth appreciating.

What are your favorite small moments in life?


Love,

No comments:

Post a Comment

@niksboxblog