13 August 2016

Travel Diary | Cheltenham UK


Olaszország és Franciaország után idén nyáron Angliába is eljutottam. Már régi álmom volt, hogy megtapasztalhassam ezt a helyet, főleg, mert nagyon szeretem az angol nyelvet. Majdnem egy hetet töltöttünk Cheltenhamben, ami Londontól kb. 150 km-re nyugatra található. Erről mesélek most röviden. Igazából elég feszes volt a program, és annyi élmény ért, ezért nem készítettem sok képet.

After Italy and France, I got to go England this Summer. It was a dream of mine for a long time to experience this place, especially because I love the English language. We spent almost a week in Cheltenham, which is about 95 miles westerly from London. I tell about this in a few words. To be honest the program was quite tight and I went through a lot of new experiences, that I didn't take many photos. 



A repülő a Luton reptéren landolt, innen a National Express távolsági buszával utaztunk Cheltenhamig. De Londonban át kellett szállnunk, így a fővárosból is láthattunk valamennyit: például a híres Oxford Streetet és a jellegzetes piros emeletes buszokat. 

Our airplane landed at Luton Airport, from where we traveled with a National Express coach to Cheltenham. We had to change in London, so we saw some of the capital as well: for example the famous Oxford Street and the typical red double decker buses.



Cheltenhamben egy mesés lakást sikerült bérelnünk a Booking.com oldalon keresztül. A High Streeten, vagyis a főutcán fekszik, minden közlekedési eszköz és üzlet jól megközelíthető onnan. A fenti képen látható az épület, a mi lakásunk a felső két emeleten található. Ami számomra még óriási extra volt, hogy pont a Primarkkal szemben található! A párizsi út kapcsán már áradoztam róla, és a barátaim is tudják, mennyire odavagyok ezért az üzletért. Persze egy kis vásárolgatást is beiktattam, de azt a következő bejegyzésben mutatom meg.

We rented a fabulous flat via Booking.com in Cheltenham. It is located on High Street, near to every means of transport and shops. You can see the building in the pictures above, our flat is one the top two floors. It was huge bonus for me that Primark is right across the street. Of course I made some shopping there which I will show in my next post.










Annyira gyönyörű ez a lakás, szívesen laknék itt. Az alsó szinten konyha és étkező-nappali, a felsőn pedig két hálószoba és két fürdőszoba található.

This apartment is so gorgeous, I would love to live here. There are a kitchen and a living room/dining room downstairs plus two bedrooms and two bathrooms upstairs.

Kilátás a felső szintről.
View from upstairs.

Itt próbáltam ki először a Starbucksot, mert az egyik kedves barátunk, Haydn, meghívott a közeli kávézóba, ahol teát ittam.

I had my first Starbucks here because a friend, Haydn invited me to the nearby coffee shop where I drank a tea. 


Az utazásunk célja igaziból egy keresztény konferencián való részvétel volt, amit a városi lóversenypálya konferenciatermében rendeztek meg. Izgalmas élmény volt, mert több mint ötven országból érkeztek az emberek, a világ minden tájáról. Sok ismerőssel találkoztunk, és új barátokra is szert tettünk. Nagyon jó zenék és remek tanítások hangzottak el.

The original purpose of our trip was to participate in a Christian conference which was held in the conference hall of the Cheltenham Racecourse. It was very exciting because people came from more than fifty different countries from all over the world. We met many friends and made some new too. There were lovely music and amazing teachings.


Az egyik nap Walesbe is kirándultunk (a legelső kép ott készült). Azt kell mondjam, hogy az alapján, amennyit láttam belőle, beleszerettem az Egyesült Királyságba. Főleg az épületeket szeretem nagyon: annyira más kívül és belül is mint Magyarországon - talán pont ezért tetszenek. Egyetlen negatívumot mondhatnék csak, ez pedig az időjárás, de gondolom ez senkinek sem újdonság. Az átlag hőmérséklet nyáron is csak 20°C körül alakul és az eső bármikor elered.

We went on a day trip to Wales too (the very first picture was taken there). I had to admit that I fell in love with the United Kingdom. I mostly adore the buildings: they are so different inside and out than than ones we have in Hungary - maybe that's the reason why I like them. I could only say one drawback which is the weather but I think it isn't surprising to anyone. The average temperature is only around 68°F during Summer and it rains anytime. 



Még egy nagy élmény volt, hogy most először repültünk sötétben, mert hazafelé az utolsó járattal jöttünk. Gyönyörűek voltak a kivilágított városok fentről, de ezt sajnos nem tudtam megörökíteni jó minőségben. 
Nagyon hálás vagyok ezért az utazásért, örülök, hogy részt vehettem benne.

An other great thing that we flew in the evening for the first time because we came home with the last aircraft. The luminous cities were beautiful from above but unfortunately I couldn't take nice photos of them.
I am very grateful for this trip and I'm happy to participate in it.


Most meséljetek ti: nektek mi volt a legnagyobb élményetek ezen a nyáron?
Now tell me: what was your biggest experience this Summer?

Love,

6 comments:

  1. ez melyik szekta, aminek tagja vagy? Hitgyüli? mormonok? Jehova?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Egyik sem, ez egy keresztény egyház. :)

      Delete
    2. Hit Gyülekezete : "A Hit Gyülekezete egy magyarországi alapítású és központú keresztény felekezet"
      Jehova Tanúi : Jehova Tanúi olyan emberek világméretű keresztény közössége, akik tevékenyen Jehova Istenről és az emberiséget érintő szándékáról a Biblia szerint „tanúskodnak
      Mormon Egyházról megoszlanak a vélemények, de van, aki őket is kereszténynek tekinti. Megosztod akkor, hogy melyik keresztény egyháznak vagy tagja? Gondolom nem egy szimpla római katolikus, vagy református.

      Delete
    3. Magyar Apostoli Egyház a neve :) Ha jártas vagy a témában, a baptistához és a pünkösdihez áll közel.

      Delete
  2. Wow, micsoda gyönyörű lakás, nagyon hangulatos utazás lehetett! :)

    ReplyDelete

@niksboxblog