05 February 2015

DIY Valentine's Day Gifts | Valentin napi ajándékok


Valentine's Day is just around the corner. First I prepared with these DIY gift ideas, which are perfect for tea lovers. I made a mug design and some tea label decorations. They can make these things more personal.

Nemsokára itt a Valentin Nap! Először csináld-magad ajándékötletekkel készültem, amik különösen a tea fogyasztóknak kedveznek. Készítettem egy bögre és egy teás filter dekorációt, amelyekkel még személyesebbé tehetjük ezeket a tárgyakat.

Heart Mug | Szívecskés Bögre


The specialty is the hidden heart in the inside, so only who drinks from it can see it. And if the drink is thick, he/she can see the heart only when the drink is finished.

E bögre különlegessége, hogy a szívecske belülre van rejtve, így csak az veszi észre, aki éppen iszik belőle. Sőt, ha sűrű ital van a bögrében, akkor csak akkor veszi észre, ha a végére ért.


Makeing this mug is very easy. We only need a mug and a permanent/ceramic maker (or Sharpie) (1). On the outer side I draw a tea label with a 'tea' title (2). (We can also write the name of the person we are gifting, so it will be more personal). Then I draw a little red heart in the inner bottom of the mug (3). Finally I put it in the oven on 160 °C for 20 minutes (4). So the design will be more permanent on the mug.

Az elkészítése is igen egyszerű. Mindössze egy bögre és alkoholos/kerámia filc kell hozzá (1). A külső részére én egy 'tea' feliratú tea címkét rajzoltam (2). (De bele lehet írni akár az ajándékozott nevét is, így még személyesebb lesz.) Ezután az aljába, belülre rajzoltam egy kis piros szívecskét (3). Ezután betettem a sütőbe 160 °C-on 20 percre (4). Így maradandóbb lesz az alkotás a bögrén.Personal Tea Label | Egyedi Tea Címke


The day will start good with these!

Ezekkel biztosan jól indul a nap!


Supplies:
- colourful/sparkly/heart designed papers
- glue
- scissors
- pen
- tea bags

Eszközök:
- színes/csillogó/szívecskés papírok
- ragasztó
- olló
- toll
- tea filterek


I made more of them. I cut out two of the same heart designs. Then I draw hearts on the back of the glittery paper and cut them out. After that I cut out rectangles from the red paper, and wrote little messages on them. You can really come up with so many different ones.

Többfélét készítettem. A szívecskés papírból kivágtam két ugyanolyan mintát. Majd a csillogós papír hátuljára rajzoltam szíveket, és azokat is kivágtam. Végül kis téglalapokat vágtam a piros lapból, és kis üzeneteket írtam rá. Tényleg nagyon sokféle ilyen kis címkét lehet kitalálni.


Finally I had to change the old labels with the new ones. First of all I cut the original labels off (1), then take a heart, put the string of the tea bag on it (2), glue them (3), and place the other heart on top (4). I repeated these steps with the other designs too.

Ezután már csak annyi dolgom volt, hogy az új címkéket kicseréljem a régiekkel. Ehhez először levágtam az eredeti címkéket (1), majd fogtam az egyik kivágott szívecskét, ráhelyeztem a teafilter madzagját (2), beragasztóztam (3), és ráillesztettem a másik szívet is. Ezeket ismételtem meg a többi minta esetében is.


And the personal tea labels are ready. The tea warms up not only our bodies but also our hearts on the cold winter days.

És már készen is vannak az személyes kis teacímkék, hogy a teázás ne csak a testünket, hanem a szívünket is megmelengesse a hideg téli napokon.


What gift are you giving on Valentine's Day?

Ti milyen ajándékkal készültök Valentin-napra?

Love,

2 comments:

@niksboxblog