22 January 2015

DIY Bow socks | Masnis zokni


These socks with the bow detail are very easy and quick to make. It looks nice on a regular pair (with ankle boots) but it appears the best on knee high socks as they expose from the boots. They give a bit extra to our outfit. 

Ez a masnival díszített zokni egy könnyen és gyorsan elkészíthető ötlet. Jól néz ki sima zoknin is (mondjuk bokacsizmával párosítva), de a legjobban egy térdig érő zoknival mutat, amikor kikandikál a csizmából. Egy apró pluszt ad a megjelenésünkhöz.



Tie two bows with the ribbon, then sew them on the socks. I always mention in every sewing project, that if you don't want to/can't sew, you can use fabric glue instead. You can place the bows on the side, back or front of the socks. I chose the side.

Kössünk két masnit a szalagból, majd varrjunk egyet-egyet a zoknikra. Mint minden varrós projektnél, itt is megemlítem, hogy aki nem akar/tud varrni, az használhat textilragasztót is. Tehetjük a masnikat a zoknik oldalára, hátuljára vagy éppen az elejére. Én az oldalát választottam.


They're not only useful but look good.

Nemcsak hasznos, de jól is mutat.


Moreover the handmade version is unique and also much cheaper than buying a pair. They cost more than 1000 HUF in shops. Mine was only 500 HUF (socks: 350 HUF, ribbon: 150 HUF).

Ráadásul a saját kezűleg készített verzió amellett, hogy egyedi, sokkal olcsóbb is, mintha készen vennénk. Az üzletben az ilyenek 1000 Ft feletti árban vannak. Az enyém mindössze 500 Ft-ba került (zokni 350 Ft, szalag 150 Ft).


Do you like these kind of little details?

Ti szeretitek az ilyen apró részleteket?

Love,

6 comments:

  1. Nagyon aranyos lett. :) Nekem sajnos elég vastag vádlim van, örülök, ha találok olyan csizmát, aminek fel tudom húzni a cipzárát, így sajnos nekem az ilyesmi kimarad, pedig nagyon tetszik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ugyan azt itt most nem mutattam be, de nagyon jól néz ki bokacsizmával is, csak akkor a zoknit nem kell felhúzni a térdig, hanem legyürködni a boka fölé. Szerintem úgy is nagyon sikkes. Majd egy másik projekttel megmutatom úgy is. ;)

      Delete
  2. Én nagyon csípem! Sajnos nekem épp térd alá ér, így csak egészen kicsi lóg ki a csizmából. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekem is csak egy kicsit lóg ki, de szerintem így pont jó. A lényeg látszik. ;)

      Delete
  3. Jajj, de cuki! :D Sajnos viszont én is a vastag vádlival szenvedek :/ Alapvetően vékony vagyok, de a vádlim a sok sétálgatástól és túrázástól olyan vastag, hogy nehéz rá csizmát találni... Vagy a csizmák lettek véknyabbak? O.o

    ReplyDelete
    Replies
    1. Háhá, én meg pont fordítva vagyok vele: a hosszú szárú csizmák mindig lötyögnek a vádlimon, pedig szerintem teljesen átlagos vastagságú. Bár a talpam elég hosszú (39-es méret), és úgy vettem észre, hogy a mérettel arányosan nő a szár szélessége is.
      Részben ezért hordok már évek óta bokacsizmát. Mondjuk az meg a bokámnál nagy... XD Talán neked is jó megoldás lehet. :) És a masnit normál szárú zoknira is teheted, így a bokacsizmával jól mutat. ;)

      Delete

@niksboxblog