07 January 2015

DIY Rhinestone Cap | Strasszos Sapka


In this cold winter time caps are needed. My caps are very simple and I am bored with them. I like rhinestoned ones but they are quite expensive. Then I realized: hey, I can make one!

Ebben a hideg, téli időben bizony elkél a sapka. Azonban a sapkáim mind nagyon egyszerűek és simák, ami már unalmassá vált. Megtetszettek a strasszköves darabok, de kicsit drágállottam őket. Aztán arra gondoltam: hé, ezt én is meg tudom csinálni!

You will need a cap, rhinestones, thread and needle (1). If you don't want to sew you can glue the rhinestones too.
Design your desired pattern with the rhinestones (2) then sew them one by one on the cap (3). And your personalized beanie is done (4)! 

Kell hozzá egy sapka, felvarrható strasszkövek, tű és cérna (1). Ha nem szeretsz varrással bíbelődni, ragaszthatod is a strasszokat.
Helyezd el a strasszokat a kívánt mintában (2), ezután pedig egyesével varrd fel őket a sapkára (3). És kész is az egyedi strasszos sapkád (4)!When you sew keep in mind that the cap will stretch which influences the pattern. Mine is different when it's on too.

A felvarrásnál figyelembe kell venni, hogy -ha elasztikus- a sapkád nyúlni fog, ami befolyásolja a mintát. Az enyém is más felhúzva, mint magában.


Do you wear caps? If yes, what kind?

Te szoktál sapkát hordani? Ha igen, milyet?

Love,

4 comments:

@niksboxblog