30 March 2017

Pécs&Outfit #13 | Ferencesek utcája


Egy hosszabb szünet után végre visszatér a Pécs&Outfit sorozat, ami az egyik legkedvesebb projektem a blogon, és amit ti is nagyon szerettetek. Ha esetleg új vagy az oldalamon, a Pécs&Outfit sorozat keretében a szettjeimet a városom, Pécs egy-egy látnivalójával párosítva mutatom be Zalavári Veronika fotográfus segítségével. Nagyon élvezzük a közös munkát, és mindig örömmel tölt el látni az eredményét: a mesés képeket és egy eredeti ötlet megvalósulását. 

After a longer break, the Pécs&Outfit series is coming back, which is one of my favorite projects on my blog, and which you have enjoyed, too. If you are new to my little world, Pécs&Outfit is a series where I pair my outfits with sights of my hometown, Pécs in collaboration with photographer Veronika Zalavári. We love working together and it always fills my heart with joy when I see the fruits of this: the fabolous pictures and the realization of an original idea.


Ehhez a részhez az egyik népszerű sétáló utcát, a Ferencesek utcáját választottuk, amely a Jókai teret és a Kórház teret köti össze. A kedvencem, hogy különböző korokból származó társasházak sorakoznak az utcán: találhatóak itt barokk, eklektikus, romantikus és klasszicista épületek, amelyek többsége műemlék. Sok remek vendéglátóegység és kedves kis üzlet is található itt. A végében pedig Memi Pasa fürdőjének romjai között sétálhatunk. A környezethez illően egy urbánus szettet vettem fel, ami csinos, de mégis kényelmes viselet a mindennapi ügyek intézéséhez, vásárláshoz. A neutrális színvilágot egy kis állatmintával dobtam fel: a blúzon kígyó, a cipőn pedig leopárd minta jelenik meg (amik a hasonló tónusuk miatt nem ütik egymást).

For this episode we chose a popular pedestrian steet, ’Ferencesek utcája’, which links Jókai square and Kórház square. The houses from different time periods are my favorite part about it: you can find baroque, eclectic, romantic and classicist buildings along the street. There are excellent restaurants, cafes and cute little shop sas well. We can walk among the ruins of Memi Pasa’s bath at the end of the street. I wore an urban style outfit to fit the environment, which is not only pretty but also very comfortable and great for running errands. I spiced the neutral color scheme up with some animal prints: snake on the blouse and leopard on the shoes (which don’t hurt each other because of the same tones).








Trench coat | Ballonkabát – Primark
Sweater | Pulóver – New Look (Háda)
Blouse | Blúz – (Háda)
Trousers | Nadrág – Next (Háda)
Shoes | Cipő – H&M
Bag | Táska – F&F
Pompom – Primark
Earcuff | Füldísz - Ebay



Love,

6 comments:

  1. Nagyon szépek a képek! Ez a szett az én ízlésemhez is nagyon közel áll! (-:

    ReplyDelete
  2. Nagyon örülök ennek a bejegyzésnek, kedvencem ez a a sorozat tőled :) Na meg kis nosztalgia is :) Tetszik ez az outfit, szívesen viselném én is.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülök neki, mert nekem is a Pécs&Outfit a kedvenc sorozatom. <3 :D

      Delete
  3. Jut eszembe - egy kertváros fotósorozatot nincs kedved csinálni? ott nőttem fel, pl. a rózsadomb szerintem csodás helyszín lenne tavasszal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De jó, én is ott nőttem fel. :D Biztos eljutunk arra a városrészre is! Ez a sorozat döbbentett rá, hogy milyen nagy is Pécs, és mennyi klassz hely van itt. :P :D

      Delete

@niksboxblog