15 March 2017

My Favorite Perfume | SJP-NYC



I think I have mentioned a perfume once on my blog in the past four years, and it's because I am really picky and there is a very few scents that I love. It is very difficult for me to find one that I enjoy, and if it happens, they probably stop selling the perfume. I was so with the Esprit Connect. Then Sarah Jessica Parker's new fragrance, NYC was launched about seven years ago. I got my first bottle from my Man for our first Valentine's Day. This perfume has become my favorite, and I use it still.


It is not easy to describe a scent in writing... The SJP-NYC is a happy, youthful, fruity, summery fragrance and contains the following notes:

Top notes: Mandarin, Osmanthus, Strawberry
Heart notes: Gardenia, Mimosa, Rose, Honeysuckle
Base notes: Sandalwood, Musk, Vanilla, Rum

As for lasting, I can smell it for quite a long time on myself. The bottle is a bit cheesy and cheap-looking but I don't mind because the lovely scent compensates it.


Az elmúlt négy év alatt talán egyszer tettem említést parfümről a blogomon, és ez nem véletlen, ugyanis nagyon kevés van, ami igazán tetszik, és szívesen viselem. Nehezen találok kedvemre valót, és ha mégis sikerül, akkor kivonják a forgalomból. Ilyen volt például az Esprit Connect. Nagyjából akkor, amikor azt kivonták, jött be Sarah Jessica Parker új illata az NYC, úgy hét évvel ezelőtt. Az Emberemtől kaptam az első üveget, azt hiszem, az első közös Valentin-napunkra. Az ára nekem egy kicsit magas volt: 15 ml 6000 Ft körül mozgott, de a Rossmannban többször leakciózták. Nagyon megszerettem, azóta több üveg is elfogyott. Az SJP-NYC lett a kedvenc parfümöm, a mai napig ezt használom.

Illatot elég nehéz írásban átadni... Ez egy vidám, fiatalos, gyümölcsös, nyárias jellegű parfüm, a leírás szerint az alábbi illatjegyek találhatóak benne:

Fej: eper, mandarin, illatvirág
Szív: mimóza, gardénia, rózsa, lonc
Alap: vanília, szantálfa, fehér pézsma, rum
 
A tartósságát tekintve, én viszonylag sokáig érzem magamon. Az üvege, mi tagadás, elég giccses és olcsó hatású, de nem zavar, mert az illata kárpótol.


Unfortunately SJP-NYC was discontinued, too and disappeared from shops about 2-3 years ago. I contacted the distributor, who informed me that they stopped selling it in Hungary. But I was able to buy a huge 100 ml bottle in The Perfume Shop during our UK trip last year.

I have found out recently that it is still available online in Hungary, too. I got it from parfum.hu webshop. They were very helpful and the package arrived in one day. It is a great Hungarian perfume webshop with a wide range of fragrances which are cheaper than in stores and the shipping cost is quite low.


Viszont az SJP-NYC-vel is úgy jártam, hogy kb. 2-3 éve eltűnt a boltok polcairól. Felkerestem a forgalmazót, és megerősítették, hogy valóban kivonták a magyar piacról. Ezért sem írtam róla eddig, mert úgy tudtam, már nem lehet beszerezni. Aztán tavaly Angliában sikerült vásárolnom egy jó nagy, 100 ml-es üveggel a The Perfume Shopban, ráadásul nagyon kedvező áron. 

Nemrég pedig megtudtam, hogy online még mindig beszerezhető Magyarországon is, a parfum.hu webshopjában. Nagyon segítőkészek voltak, és gyorsan, egy nap alatt ideért a csomag. Érdemes náluk körülnézni, mert óriási a kínálatuk, arról nem is beszélve, hogy jóval kedvezőbb áron kaphatóak a parfümök, mint az üzletekben, és a szállítási díj elég alacsony.


What's your favorite perfume? Tell me in the comment section!

Neked melyik a kedvenc parfümöd? Írd meg kommentben!

Love,

6 comments:

  1. Nekem a Kenzotól a Flowers by Kenzo. Csak ezt viselem el magamon, a többi parfüm irritál, hiába tetszik az illat, nem tudom miért. Ezt a parfümöt megjelenés óta használom, akkor volt egy termékminta az egyik női magazinban, és egyből szerelem volt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azt hiszem, azt a parfümöt még nem is illatoltam, majd legközelebb kipróbálom, ha látom valahol. :)
      Egyébként én sem tudnám elképzelni, hogy 2-3 parfümnél többet használjak. Szerintem jó, ha az embernek van egy jellegzetes, finom illata, ami hozzá kötődik.

      Delete
  2. The Burberry touch is my favourite, also the perfumes from Thierry Mugler and chance Chanel is quite good. Thanks for the review of this perfume!

    ReplyDelete
    Replies
    1. They sound really nice, thanks for sharing your favorites! :)

      Delete
  3. Nekem is "sztár" parfüm a kedvencem, JLo Love at first glow. Sajnos már nem gyártják,az egyetlen olyan parfüm volt, ami se nem édes, se nem nehéz, egyszerűen friss és elég sokáig maradt meg rajtam. A legtöbb mostani illat vattacukros és túlságosan mézes-mázas nekem :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sajnálom, hogy te is úgy jártál, mint én, hogy kivonták a kedvencedet a forgalomból. :( Lehet, hogy érdemes lenne kutakodnod a neten, hátha találsz még valahol (webshopokban, külföldi oldalakon). ;)

      Delete

@niksboxblog