01 January 2015

DIY Memory Jar | Emlékek üvege

I was really touched by this project. Not for the implementing but for the idea and the meaning of it. We usually forget about the good things that happen to us and we are concentrating on bad things. If we were more positive we would realize that we have many reasons to be gratitude. The new year is a good opportunity to change our attitude! So I encourage you to join this program.

Ennek az projektnek nem is annyira a kivitelezése, hanem maga az ötlet és a mondanivalója fogott meg. Gyakran elfelejtjük, mennyi jó ér bennünket, mert csak a rosszra koncentrálunk. Pedig ha pozitívabbak lennénk, rádöbbennénk, mennyi hálára van okunk. Az új év jó lehetőség arra, hogy megváltozzon a hozzáállásunk! Ezért bátorítalak, kedves Olvasóm, hogy csatlakozz Te is ehhez a programhoz. 



The whole thing is very simple. You can use any kind of jar, box (or even a notebook), and you can decorate it as you like. You can find many ideas on Pinterest or Google. I chose a minimal design, and the making process is quite self-explanatory: I wrote on a jar the word "blessings" with permanent maker, then I tied a ribbon bow around it.
The point:
Write good things that happen to you on little pieces of paper. For example nice memories, accomplished goals, daily small surprises. Start January 1st! Then on December 31st open the jar/box and read all the notes and all the fantastic things that happened to you in 2015!
Keep it in a central location so you don't forget about it!
You will see how the jar gets filled day by day. This way you can document all the blessings that you experience.

Az egész nagyon egyszerű. Akármilyen üveget, dobozt (vagy akár egy füzetet is) használhatsz, és úgy dekorálhatod, ahogy csak tetszik. A Pinteresten vagy a Google-ön sok ötletet találhatsz. Én egy elég minimál stílust választottam, aminek az elkészítése is könnyű volt: egy csatos üvegre ráírtam fekete alkoholos filccel a "blessings" (áldások) szócskát, majd az üveg nyaka köré szalaggal masnit kötöttem.
És a lényeg:
Kis papírdarabokra írd fel, azokat a jó dolgokat, amik történnek Veled. Például kedves emlékeket, vicces pillanatokat, elért célokat,napi apró meglepetéseket. Kezdd rögtön január elsején! Aztán december 31.-én nyisd ki az üveget/dobozt, és olvasd el az összes kis cetlit, mindazt a fantasztikus dolgot, ami 2015-ben történt Veled!
Tartsd jól látható helyen, hogy mindig eszedbe jusson!
Látni fogod, ahogy napról-napra egyre csak telik az üveg. Így dokumentálhatod mindazt az áldást, amit tapasztalsz. 


I wish your jar/box/notebook be full!

Kívánom, hogy teljen meg a Te hála üveged/dobozod/füzeted is!

HA TETSZIK AZ ÖTLET, CSATLAKOZZ A HÁLA PROJEKTHEZ ÉS LÁJKOLD A FACEBOOK OLDALT!

Love,

1 comment:

@niksboxblog