07 May 2014

Natural Hair Mask | Természetes Hajpakolás


Our hair needs a little treatment from time to time. I think the best way is to use as natural ingredients as possible. I would like to share this amazing home-made hair mask which gives shine, softness and strenght to our hair.

A hajunknak időről-időre szüksége van egy kis kényeztetésre, ápolásra. Úgy gondolom, hogy erre a legjobb módszer a természetes összetevők használata. Szeretném megosztani ezt a nagyszerű, otthon is elkészíthető hajpakolást, amely fényt, puhaságot és erőt ad a hajnak.



Ingredients:
- 1 tablespoon coconut oil
- 1 tablespoon honey
- 1 avocado (peeled & seeded)
- 1 egg

How to:
Blend all the ingredients. Try to find ripe avocado so the mask won't be lumpy. Apply the mask on your hair. (Make a bun so your hair won't smudge anything.) Leave it in for at least 30 minutes. Rinse it off and wash your hair. When it dries it will be soft and shiny.

Hozzávalók:
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 evőkanál méz
- 1 avokádó (meghámozva és kimagozva)
- 1 tojás

Elkészítés:
Keverd össze az alkotóelemeket. Próbálj érettebb avokádót találni, hogy ne legyen darabkás a maszk. Kend fel a maszkot a hajadra. (Esetleg csavard fel kontyba, hogy ne kenj össze semmit.) Várj legalább 30 percet. Öblítsd ki, majd mosd meg a hajad. Mikor megszárad, puha és fényes lesz.

Apple cider vinegar
Use apple cider vinegar rinse at the end of your hair washing for a more shinier finish. They say different proportions, one of them is to give 8 tablepoon apple cider vinegar to 400 ml water.

A még fényesebb végeredmény érdekében használj almaecetes öblítést a hajmosás végén. Többféle arányban szokták alkalmazni, az egyik alapján 400 ml vízhez 8 evőkanál almaecetet adjunk.


Do you have a "secret" hair treatment or recipe?

Neked van "titkos" hajápolási recepted?

Love,

8 comments:

  1. Szép hosszú hajad van. :)
    A kókusz olajat elárulnád hol vásároltad?
    Előre is köszi! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bioboltban vettem, itt Pécsett. Szerintem minden reform- vagy bioboltban lehet kapni. És jobb, ha szűz kókuszolaj. :)

      Delete
  2. What a hair! ♥ I want it! lol Thanks for this "secret", I have to try it on my messy hair :)
    Love,
    Lottie | Little Once Upon a Time

    ReplyDelete
    Replies
    1. I am happy if I can help with my beauty "secrets". :D

      Delete
  3. Jaj de szép hajad van :O Sajnos nekem sose nő meg ekkorára,ezért is tetetek fel mindig póthajat. Bár a White Hairben meg tudják úgy csinálni,mintha a sajátom lenne,de azért mégis csak másabb,ha az embernek eredeti a haja :) Most nagyon irigyellek :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm szépen! Hát ez legnagyobb mértékben a genetikának köszönhető. De azért ne add föl! Ápold a hajad, és egy kis kitartással talán megnő. :)

      Delete

@niksboxblog