25 July 2013

Coconut oil | Kókuszolaj

Coconut oil is more and more popular in the kitchens, because it is healthier than regular cooking oils and it has a lot of benefits: helps to control cholesterol, increases metabolism, boosts energy and strengthens immune system. 
You can buy it in health and reform food stores or online.
It also can be used various ways in beauty care. I would like to share what I use coconut oil for. It is better to use extra virgin one because it preserve its all goodness.

A kókuszolaj egyre jobban terjed a konyhákban, mert egészségesebb mint más főző olajok, és sok előnyös hatása van: segít szabályozni a koleszterin szintet, serkenti az anyagcserét, növeli az energiát és erősíti az immunrendszert. 
Bio- és reform boltokban vagy az interneten lehet vásárolni.
A kókuszolaj számos módon felhasználható a szépségápolásban is. Szeretném megosztani, én hogyan szoktam alkalmazni. Jobb, ha extra szűz változatot használunk, mert az a legtisztább formája, így minden jóságát megőrzi.

This is just an example. The brand does not matter, but it should be virgin or extra virgin coconut oil.
Ez csak egy példa. A márka nem számít, csak szűz vagy extra szűz kókuszolaj legyen.
Coconut oil in beauty care:

- It is one of the best hair masks. Put some in your hair leave it in for a few hours, then wash your hair. Your hair will be healthy and shiny. 
- Split end serum. Coconut oil is very effective against split ends. After you washed your hair put a little oil to the ends of your hair. 
- Eye makeup remover. Put some oil on a cotton pad and clear your eye-makeup with it. It won't burn your eyes as some drugstore makeup removers does.
- It also can be a good eye cream replacement. Put a little oil on your fingertip and dab on the skin around your eyes.
- It helps with dry lips. Use the oil as a lipbalm by dabbing some on your lips. It also quite delicious! :)
- Bodylotion. Put some oil on your body and it will be soft and yummy. Coconut oil is very natural, it does not contain chemicals as regular body lotions does (fragrances, colourants, preservatives etc.) It is better to use after shower on damp skin.
- Nail cuticle balm. Take a little oil on your nails and cuticles to hydrate them and prevent dryness in that area.
- Coconut oil also can be used as hand cream and foot cream. Your hands and feet will be very soft.
- Coconut oil mixing with sugar is a delicious and gentle body scrub.  You can also use this scrub on your face, lips, hands and feet.
- Some people use coconut oil as a facemask or face cream. But for those who can break out easily I don't recommend it.


Kókuszolaj a szépségápolásban:


- Ez az egyik legjobb hajpakolás. Tegyél egy adaggal a hajadra, hagyd rajta néhány órán keresztül, majd mosd meg a hajad, amely ezután egészséges és fényes lesz.

- Hajvégápoló. A kókuszolaj hatásos a töredezett hajvégek ellen is. Miután megmostad a hajad egy kevés olajat oszlass el a hajvégeken.
- Szemfesték lemosó. Tegyél egy kevés olajat egy vattakorongra, majd töröld át vele a szemhéjadat. Nem fogja csípni a szemed, mint ahogyan azt sok drogériás szemfestéklemosó teszi.
- Jó alternatíva lehet szemkrémnek is. Helyezz egy kevés olajat az ujjad végére, és kend be vele a szem körüli bőrt. 
- Segít a száraz ajkakon is. Használható ajakápolóként. Elég finom az íze! :)
- Testápoló. Kenj egy kis olajat a bőrödre, ami puha és finom illatú lesz. A kókuszolaj nagyon természetes, nem tartalmaz olyan vegyszereket mint az átlagos testápolók (illatanyagok, színezékek, tartósítószerek stb.) Legjobb zuhanyzás után, még nedves bőrön használni.
- Köröm(ágybőr) ápoló olaj. Kend be a körmeidet és a körömágybőröket egy kevés olajjal, hogy hidratálja őket és megelőzze a szárazságot ezen a részen. 
- A kókuszolaj használható kézkrémként és lábkrémként is. A kezek és a lábak nagyon puhák lesznek.
- A kókuszolaj cukorral keverve finom és kíméletes testradír. Ez a radír használható arcon, ajkakon, kezeken és lábakon is.
- Néhányan arcmaszkként és arckrémként is alkalmazzák. De azoknak, akik könnyen pattanásosak lesznek, nem ajánlom. 


Coconut oil has so many other using and benefits that I did not mentioned.
I hope I could give some useful tips. :)

A kókuszolajnak még ezeken kívül is sok-sok felhasználási módja és jótékony hatása van, amiket nem említettem.
Remélem, tudtam néhány hasznos ötletet adni. :)

Love,

No comments:

Post a Comment

@niksboxblog