23 June 2015

Lassíts!


Gyakran esünk abba a hibába, hogy vagy leragadunk a múltban, vagy mindig csak a jövőnkre, a terveinkre koncentrálunk. Tehát mindenhol élünk, csak a jelenben nem. Szerintem sokszor nem is olyan könnyű "jelen lenni". Mostanában kezdtem el ezen tudatosan változtatni. Én ugyanis az utóbbi csoportba tartozok: állandóan ötletelek, rengeteg tervem van, amik nyilván a jövőben valósulnak meg. Vagy most éppen nagy izgalomban tart a jövő évi angliai utazásunk, vagy hogy ne is szaladjak olyan előre, itt a nyár végi nyaralásunk. Az ilyen eseményeket várja az ember, és reméli, hogy hamar elérkeznek. De arra gondoltam, hogy szeretném a "köztes" időt is megélni. Hiszen azalatt is rengeteg érdekes dolog történik. Főleg, mivel a nyár a kedvenc évszakom, egész évben ezt várom, és nem akarom, hogy csak úgy elszaladjon mellettem.
Egy másik oldalról megközelítve, gyakran aggodalmaskodunk is a jövő miatt. Mert nem csak örömteli események várnak ránk, hanem ott leselkednek az aggasztó kérdések: lesz-e elég jövedelmem, mi lesz a egészségemmel, a párkapcsolatommal, a gyerekeimmel, lesz-e munkahelyem és még sorolhatnánk.
Van egy gondolat a Bibliában, ami nagyon tetszik:

"Ne aggodalmaskodjatok a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől.
Elég minden napnak a maga baja."
Máté 6:34

Nyilván a bölcs ember tervez, és van elképzelése a következő napokra, de nem érdemes túl sokat stresszelni rajtuk. Hiszen az aggodalommal nem oldunk meg semmit. Nem visz előrébb. Oldjuk meg az adott nap "baját", a holnapit meg majd megoldjuk holnap.
Lassíts egy kicsit, ne hagyd, hogy a felpörgött világ magával rántson. Élj meg minden percet, ami adatott. Állj meg. Nézz körül. Vedd észre a körülötted lévő szépségeket. Élj! És ami a legfontosabb: légy boldog!

Love,

6 comments:

  1. Nagyon szép idézet és szuper gondolatok, minden jót kívánok neked és szép nyarat! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm szépen! :) Én is kellemes nyarat kívánok Neked! :)

      Delete
  2. Nagyon tetszett az írásod, bennem is ez fogalmazódott meg a hetekben. Most elég sokat dolgozom és ilyenkor kattog az ember: vagy a múltban nosztalgiázik, vagy pörög a jövőn, hogy mit és hogy kéne csinálni. Én is vártam a nyarat, de most az őszt még jobban várom :D Le kéne állnom, és ITT lenni! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerintem ez egy elég aktuális téma, nagyon felpörgött az életünk. De ha tudatosan töltjük a napokat, akkor máris előrébb vagyunk. :)

      Delete
  3. Hát igen, azt hiszem sokan vagyunk így, tudjuk mit kellene tenni, mégis képtelenek vagyunk lassítani. Én szívesen nosztalgiázok, ugyanakkor egy csomó tervem és ötletem van, nem lehet mindent egyszerre. Aztán azt veszem észre, h vége a napnak... *_* Köszi az inspirációt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, én is azt tapasztalom, hogy a napok, a hetek csak egyre pörögnek egymás után. Már minden összefolyik. És bizony nem könnyű lassítani. De örülök, hogyha inspirálni tudott ez a kis cikk. :)

      Delete

@niksboxblog