17 June 2014

DIY Lace Invitations | Csipkés Meghívók


If you are familiar with my blog, you know that I am a bride. And my Wedding Day is getting closer! :) I would like to create our invitations myself, so it will be unique - and not to mention more economical. I had many ideas, now I show you a few of my favourites. 

Akik már ismeritek a blogomat, tudjátok, hogy menyasszony vagyok. És bizony nemsokára itt a Nagy Nap! :) A meghívókat is mindenképpen én akartam elkészíteni, hogy egyedi -és nem utolsó sorban gazdaságosabb- legyen. Sok ötletem volt, most bemutatom néhány kedvencemet. 


1.

I could visualize this invitation for a vintage or rustic style wedding. It is ideal for a bride who doesn't have much time.

Ezt a meghívót vintage vagy rusztikus stílusú esküvőkhöz tudnám elképzelni. Ideális annak a menyasszonynak, akinek nincs sok ideje.


Tools:
A6 cardboard, small size doily, glue (1).

How to:
Edit the wording of the invitation (A6, lying, text on the right side, fit to center or right) (2), and print it (3). Fold the doily, as one half is bigger than the other (4). Then glue it to the card (5), and the bigger half is on the front side (6).

Eszközök: 
A6-os kartonlap, kis méretű tortacsipke, ragasztó (1).

Elkészítés: 
Szerkesszük meg a meghívó szövegét (A6, fekvő lap, szöveg középre vagy jobbra igazítva, a lap jobb oldala felé húzva) (2), és nyomtassuk ki (3). Hajtsuk meg a tortacsipkét, de az egyik oldala legyen nagyobb (4). Ezután ragasszuk rá a kartonra (5) úgy, hogy a nagyobb fele legyen az írott oldalon (6).

2.

Spectacular and refined invitation. This takes more time.

Nagyon mutatós, finom meghívó. Ehhez már több idő szükségeltetik.

Tools: shiny silver cardboard, gray paper, doily, silver ribbon, scissors, glue and silver spray paint.
Eszközök: fényes ezüst karton, szürke papír, tortacsipke, ezüst szalag, olló, ragasztó, ezüst spray.

How to:
Spray one side of the doily with the spray paint (1). After it gets dry, turn it, and mark the centre (2). Fold the two sides to the middle (3). Glue the inner side (4), and place there the cardboard (5). Edit the wording (6) and print it on the gray paper (7). Glue the silver cardboard  (8) and place the paper with text on it (9). Cut the remainder lace from the top and bottom (10). Lace the ribbon through the doily where the two ends meet (11) and tie a bow (12).

Elkészítés: 
Fújjuk le ezüst spray-vel a tortacsipke egyik oldalát (1). Miután megszáradt, fordítsuk meg, és jelöljük meg a közepét (2). Hajtsuk be a két oldalát a közepéhez (3). Ragasztózzuk be a belső lapját (4) és illesszük rá az ezüst kartont (5). Szerkesszük meg a szöveget (6), és nyomtassuk ki a szürkés lapra (7). Ragasztózzuk be az ezüst kartont (8), és illesszük rá a szöveges lapot (9). Alul és felül vágjuk le a felesleges csipkét (10). Ahol összeér a tortapapír két oldala, ott fűzzük át a szalagot (11), és kössünk egy masnit (12).


3. 

A girly, princess invitation with lace and bow.

Egy lányos, hercegnős meghívó csipkével és masnival. 

Tools: coloured cardboard A5, white paper, ribbon, lace, glue
Eszközök: színes kartonlap A5, fehér lap, szalag, csipke, ragasztó

How to:
Mark the centre of the cardboard (1), and fold the two sides into the middle (2). Edit the wording of the invitation (3), and print it (4). Glue the inner part of the cardboard (5) and place the paper with text on it (6). Glue the cardboard around in a zone on the outer side (7), and place the lace on it (8). Lastly wrap the ribbon around and tie a bow on the front (9).

Elkészítés:
Jelöljük be a kartonlap közepét (1), és a két oldalát hajtsuk be (2). Szerkesszük meg a meghívó szövegét (3), és nyomtassuk ki (4). Ragasztózzuk be a kartonlap belső oldalát (5), és helyezzük rá a szöveges lapot (6). Ragasztózzuk meg a kartont egy sávban körbe, a küldő oldalán (7), majd illesszük rá a csipkét (8). Végül tekerjük át a szalaggal és elöl kössünk egy masnit (9).

4. 

An elegant, sophisticated invitation.

Egy elegáns, kifinomult meghívó.

Tools: shiny silver cardboard A6, gray paper, lace, ribbon, glue
Eszközök: fényes ezüst kartonlap A6, szürkés lap, csipke, szalag, ragasztó

How to:
Edit the wording of the invitation (A6, lying, text on the right side, fit to center or right) (1), and print it on the gray paper (2). Place the lace on the paper that it won't cover the text (3) and leave it about 1 cm longer on both side. Turn the paper (4) and glue the leftover lace on it (5). Then turn it back and place the ribbon ( 1 cm longer on both side) on the lace (6). Turn the paper on the back again (7) and glue the ribbon too (8). Now take the silver cardboard, glue it (9) and place the paper on it (10). This way the glue part will not be showed and the invitation gets an additional hold.

Elkészítés:
Szerkesszük meg a meghívó szövegét (A5, fekvő lap, középre vagy balra igazítva, a lap baloldala felé húzva) (1), és nyomtassuk ki a lapra (2). Helyezzük a csipkét úgy a lapra, hogy a szöveget ne takarja el (3) és még maradjon kb. 1 cm. Fordítsuk meg a lapot (4), és ragasszuk le a csipke túllógó részét (5). Fordítsuk vissza a lapot, és illesszük rá a csipkére a szalagot (6), ebből is maradjon plusz 1-1 cm. Ismét fordítsuk a lapot a hátoldalára (7), és ragasszuk le a szalagot is (8). Most fogjuk a kartont, ragasztózzuk be (9) és illesszük rá a már elkészült lapot (10). Így nem fog látszódni a ragasztott rész, és egy kis plusz tartást kap az egész. 

+1

While I was working with doilies, I got the idea to fold a doily envelope.

Miközben a tortacsipkével dolgoztam, eszembe jutott, hogy borítékot is lehetne belőle hajtogatni. 

Tortacsipke boríték
We only need a doily and glue. I put an A6 paper in the middle of the doily and used it as a measurement. First fold the two side of the doily (1) than fold the bottom part (2). Fix them with glue (3). Fold the top part (4) and the lace envelope is done.

Csak egy tortacsipke és ragasztó kell hozzá. Én egy A6-os lapot tettem a közepébe és azt használtam mértékként. Először hajtsuk be a tortapapír két oldalát (1), majd hajtsuk fel az alsó részét (2). Ezeket ragasztóval rögzítsük is (3). Hajtsuk le a felső részét (4), és kész a csipkés boríték.

Which wedding invitation do you like the most?

Nektek melyik meghívó tetszik a legjobban?

Love,


Previous DIY wedding invitation idea:
Korábbi csináld-magad esküvői meghívó ötlet:

10 comments:

  1. Végül melyiket választottátok? Nekem az utolsó a kedvencem, a miénk is hasonló lett, azzal a különbséggel, hogy én csipkemintás szalvétát dekupázsoltam rá. Mi is magunknak csináltuk őket, egyrészt olcsóbban kijöttünk, másrészt jó móka is volt. Úgy látom, Augusztusban lesz a nagy napotok, jó készülődést, és főleg napsütéses szép időt kívánok nektek :) a mi lagzink is a nyakunkon van, lassan teljes az őrület :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemsokára felfedem, hogy milyen lett végül a meghívónk. :) Az egyik lett ezek közül, csak más színben. ;)

      Delete
  2. Mind gyönyörű lett, ügyes vagy!:)

    ReplyDelete
  3. Your invitations are beautiful. May I know how many spray paint cans you used and how many invitations you made for the "spectacular and refined" type?
    Thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, to be honest I made only one piece as a prototype. But I choose an other invitation for our wedding. I think the amount of the paint depends on the type and the quality of the spray paint.

      Delete
  4. Kedves Niki,
    gyönyörűek a meghívók! Érdeklődni szeretnék, hogy hol vettél kisebb és közepes méretű tortacsipkéket? Csak nagyot találtam eddig mindenhol. Köszönöm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Anna! Köszönöm! Pécs szinte összes írószerboltját körbejártam, mire találtam többféle tortacsipkét. Ha pécsi vagy, akkor a Nagy Lajos király útján lévő papírboltban találsz. :)

      Delete
  5. Hi, i just want to know

    1. Size of doily paper you used
    2. Size of shiny silver cardboard you used
    3. Size of gray paper you used

    😊

    ReplyDelete

@niksboxblog