11 October 2016

DIY Choker


If you keep an eye on fashion, you have probably seen how trendy chocker necklaces became. These tight neckbands were really cool in the 90's (I also had one as a child) and they're popular again. But I've found some type which I like. And they are very easy to make at home, DIY style. I made one of the easiest versions which took 2 minutes and cost only $0,43.

Ha figyelemmel kíséritek a divatot, láttátok, hogy mostanában milyen trendi lett a choker nyaklánc. A ’90-es években voltak menők ezek a szoros nyakpántok (kisgyerekként nekem is volt), és ismét népszerűek. Találtam néhány új fazont,ami nagyon tetszik. Ráadásul ezek otthon is könnyen elkészíthetőek. Az egyik legegyszerűbb változatot meg is csináltam, ami mindössze 2 percbe és 120 Ft-ba került.





For this we only need a piece of thin twine/ribbon (I used a 59 inch piece) and two beads/pearls. Simply lace the beads on the ends of the twine and tie two knots, so they won't fall off. And you're done! We can tie it in many ways and use different materials and colors.

Csupán egy szál vékony szalagra/bőrszalagra (én 1,5 méternyit használtam) és két kis felfűzhető díszre/gyöngyre van hozzá szükségünk. Egyszerűen fűzzük fel a kis díszeket a szalag végeire, és kössünk egy-egy csomót, hogy ne potyogjanak le. Kész is! Többféle módon megköthetjük, és persze színben, anyagban is rengeteg variálási lehetőség van.


Do you like chokers?

Nektek tetszenek a chokerek?


Love,

4 comments:

  1. Hogy őszinte legyek, a choker nyakláncok nem igazán az én világom, de nagyon tetszik, valahogy kifinomultabb hatást kelt, mint a többi :) Még az is lehet, hogy én is kísérletezem vele egy kicsit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülök, hogy tetszik! :D Egy próbát mindenképpen megér. ;)

      Delete

@niksboxblog