05 January 2016

(Re)planning | (Újra)tervezés



I opened my Life Book planner to write the programmes for 2016 in it. It was so interesting to look at all the blank pages: full of opportunities. I have never really cared about New Year because for me the beginning of the year is always September - probably because of the education system- and January is somewhere in the middle. But the world does not work according to my weird way of thinking, and the diary also starts with January. I realized that this is a good opportunity for change and restart after all.
I have plans for the year but I don't want to bore you with them. However I feel and it seems like that this will be the year of changes for me. Some process has started last year but they will be completed now. There are many leaps of faith waiting for me (us) so one of my priorities is to strenghten my faith. Maybe I sound a bit mysterious but as things proceed I will write about them here on my blog too.
These mostly apply to external changes but it is also important to focus on internal changes (moreover we have bigger impact on the inside than the outside). I love learning about self-developement to improve my personality and character. Of course sometimes it's challenging but that makes it exciting. So this conscious progress will be present in 2016 too.
This year imply not only planning but also replanning in many ways. I'm excited to see what future brings.

What are your plans for the new year?


Kinyitottam a dm-es Life Book tervezőmet, hogy elkezdjem beleírni a 2016-os programokat. Olyan érdekes volt a sok üres, lehetőségekkel teli oldalt nézni. Sosem hatott meg igazán az új év, mert nekem mindig szeptember az év kezdete- valószínűleg azért, mert még mindig az oktatási rendszerben vagyok -, és a január valahol középen van. De hát a világ nem az én fura gondolkodásom szerint működik, így a naptár is januárral kezdődik. És rájöttem, hogy mégiscsak jó alkalom a változásra, az újrakezdésre.
Vannak terveim az évre, de ezekkel inkább nem untatnálak titeket. Viszont úgy érzem, és úgy is tűnik, hogy ez bizony a változás éve lesz. Néhány folyamat már elindult tavaly is, de igazán most fognak kiteljesedni. Sok hitbeli lépés vár rám (ránk), ezért az egyik prioritás a hitben való erősödés. Talán most  kicsit titokzatosnak tűnik, amit írok, de ahogy alakulnak a dolgok, úgyis beszámolok róluk itt a blogon is.
A fent olvasható sorok  inkább a külső változásokra vonatkoznak, viszont fontos hangsúlyt fektetni a belső változásokra is (ezekre ráadásul nagyobb hatásunk is van, mint a külsőkre). Nagyon szeretek az önfejlesztéssel foglalkozni, hogy folyamatosan fejlődhessen a személyiségem és a jellemem. Persze néha kihívással teli ez az út, de ettől izgalmas. Szóval ez a tudatos változási folyamat 2016-ban is erősen jelen lesz.
Sok szempontból ez az év nem csak tervezést, hanem újratervezést is magába foglal. Izgatottan várom, mi lesz.

Nektek milyen terveitek vannak erre az évre?

Love,

6 comments:

  1. Én ma nyitottam ki a lifebookom és az egyik célom, hogy rendszerezettebb legyek, így el is kezdtem megtervezni a hetem. Továbbá sokszor észrevettem, hogy mióta itthon vagyok sokszor kifolynak a napok a kezem közül, van, hogy eltervezem, hogy "na most puccba" vágom a lakást, aztán estére nem lesz belőle semmi...éppen ezért újult erővel végigcsinálom Via (Urban:Eve) 30 napos rutinkiépítő programját és igyekszem elsajátítani a zónázást, hogy mire megszületik a kisbaba, flottul menjen minden, ami a takarítást illeti :) Valamint a pénzügyeinket is vezetni fogom, mert az elmúlt hónapokban kifolyt a pénz a kezünkből, jó lenne, ha idén több maradna a zsebünkben, hiszen a felújításhoz nem kevés pénz kell.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon klassz kis bejegyzés lett Niki, még olvastam volna szívesen a terveidről! :)
      Réka, mintha csak a saját gondolataimat olvasnám nálad, nekem is az egyik legnagyobb célom, hogy rendezett legyek, és a 30 napos rutint is segítségül kívánom hívni ehhez :) A pénzügyek peddig dettó... azért őszintén jó olvasni, hogy nem csak én küzdök ezeken állandóan magammal :)

      Delete
    2. Ma álltam neki a rutinkiépítésnek :) tavaly a 14. napig jutottam, idén végigcsinálom :)

      Delete
    3. Köszi lányok, hogy megosztottátok a terveiteket! És köszi a tippet is, a 30 napos rutint én is kipróbálom! :)

      Delete
  2. A lányokhoz csatlakozva nekem is a rendszerezettebb élet a célom többe között idénre, én is a lifebookot használom, már alig vártam, hogy elkezdhessem.
    Sikeres Évet, Niki! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hát, én elég nehezen szántam rá magamat, hogy beleírjak a Life Book-ba. Olyan szép, úgy éreztem csak elrontom. De ez az én gyagyaságom csak. Végül sikerült meggyőznöm magam, hogy ennek ez a rendeltetése, és most kell használni. :D

      Delete

@niksboxblog