26 May 2015

Pécs&Outfit #1 | Dzsámi


Születésem óta Pécsett élek, és nagyon szeretem ezt a várost. A sok fejlesztésnek köszönhetően az utóbbi években különösen megszépült. Ezért arra gondoltam, hogy ezentúl a szettjeimet egy-egy ismert (vagy még kevésbé ismert) pécsi helyszínen mutatom be. A projektben a szintén pécsi fotográfus, Zalavári Veronika a társam - ő biztosítja a gyönyörű képeket. Nagyjából 2-3 hetente jelentkezünk új pécsi outfittel. Reméljük, Nektek is tetszeni fog, és talán még jobban megszeretitek ezt a várost.

I live in Pécs (Hungary) since I was born and I love this city. Thank to the many developements it became even prettier during the past few years. So I tought that from now on I will show my outfits in known (or not that popular) places of Pécs. My partner is an also Pécs-based photographer Veronka Zalavári in this project - she provides the beautiful pictures. We will post a new outfit in every 2-3 weeks. We hope you will like this idea and maybe you will love this city more.


Első helyszínünk Pécs talán legismertebb nevezetessége, a Dzsámi volt. Az épület felújítási munkálatai egyébként nem olyan rég' fejeződtek be, úgyhogy érdemes megnézni.
Az outfitem egy nagyon nőies, csupa csipke és pasztell rózsaszín szett lett. Nagyon szeretem ezt az összeállítást, aminek az övön kívül minden darabja a pécsi Háda üzletekből származik. Élvezem a szemet gyönyörködtető részleteket, számomra ezek fontosak egy öltözéknél.

Our first location was the Mosque which is one of the main attraction of Pécs. The restoration ended recently so it is worth to see it. 
My outfit is very feminine with lots of lace and pastel pink. I love this garment and every piece (despite of the belt) of it is from second hand shops. I love the eye-catching details, they are very important in an outfit for me.










Felső | Top - New Look (Háda)
Szoknya | Skirt - Primark (Háda)
Szandál | Sandals - Barratts (Háda)
Táska | Bag - New Look (Háda)
Öv | Belt - New Look


Ti jártatok már Pécsett, esetleg itt éltek?
Have you ever been in Pécs or do you live here?

Love,

12 comments:

  1. Nagyon csinos szett! Olyan jó érzékkel párosítod az ultranőies, már-már kislányos dolgokat, mégsem lesz infantilis vagy túl sok a végeredmény. Ehhez tehetség kell :)
    Egyszer voltam Pécsen (vagy Pécsett?!), még a 10. osztályos kirándulás keretein belül. Elvarázsolt a város, mert hihetetlen bája van. A Dzsámi mellett, a Széchenyi tér valamelyik oldalán volt a szállásunk valami katolikus fiúkoleszban ha jól rémlik :) A Papucsban (megvan még?) jól besöröztünk, úgyhogy alig mertünk visszamenni a szállásra, de szerencsére az ofő is felöntött a garatra rendesen a papkollégákkal :D
    Három napot töltöttünk ott, megnéztük a nagyobb nevezetességeket, és a környékbeli látnivalókat, túráztunk is, úgyhogy csupa jó emlékem van a városról. Sok éve tervezzük, hogy visszalátogatunk barátokkal, de egyelőre még nem sikerült megvalósítani. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm szépen! :) Igen, a Papucs még ott van. Örülök, hogy jól érezted magad itt, remélem egyszer tényleg el tudsz jönni újra! ;)

      Delete
  2. Remek az ötlet! Bár részemről kicsit szívfacsarós a szülővárosomról ezeket a csodás képeket látni. Sokáig küzdöttem, hogy maradhassak, de munka nem volt, a főváros meg beszippantott :( Mégis ahányszor hazalátogatok, minden egyes utcája valami kellemes emléket idéz bennem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sajnálom, hogy el kellett menned. Én sem hiszem, hogy örökké itt fogok élni, de amíg így van, addig kiélvezem. :D

      Delete
  3. Mindig olyan bájos vagy a képeken! Az a szoknya pedig <3
    Nem jártam még Pécsen, de az utóbbi időben egyre többször találkozom ezzel a várossal virtuálisan, fel is keltette az érdeklődésemet, egyszer még el fogok látogatni ide!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm szépen! :) Hát ha tudsz, feltétlenül gyere el. Ez az egyik legszebb magyar város. ;)

      Delete
  4. Nagyon szép outfit, csini vagy!! A kedvenc darabjaim a táska és a szandál!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm! Igen, azok nekem is kedvenceim, bár az outfit minden egyes darabját szeretem. :)

      Delete
  5. Nagyon gyönyörű és kifinomult outfit, illetve nagyon szimpatikus a kezdeményezés, hogy a várost is bemutatod. Fantasztikusak lettek a képek. :) Örülök, hogy rábukkantam a blogodra. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi! Örülök, hogy tetszik ez az ötlet. :) És annak is örülök, hogy rátaláltál a blogomra. :)

      Delete
  6. Igazán bájos outfit, nagyon tetszik, a fotók is gyönyörűek! :)

    ReplyDelete

@niksboxblog