08 October 2014

Honeymoon in Paris | Párizsi Nászút

We spent our honeymoon in Paris and I have to admit: we left a piece of our hearts in there. It's a fantastic city, we instantly fell in love with it. Beautiful buildings, vivid living, great atmosphere and amazing street style - I could describe it shortly like this. Now I understand why people are fans of Paris. We took a lot of pictures, but I can only show a little part of it in this post.

A nászutunkat Párizsban töltöttük, és azt kell, hogy mondjam: a szívünk egy darabkáját ott is hagytuk. Fantasztikus város, rögtön beleszerettünk. Gyönyörű épületek, pezsgő élet, nagyszerű atmoszféra és kifinomult utcai divat - röviden így tudnám jellemezni. Már értem, miért rajonganak Párizsért olyan sokan. Rengeteg fotót készítettünk, így e bejegyzés keretein belül csak egészen kis töredékét tudom megmutatni.


We stayed at Hotel Les Jardin de Montmartre. The rooms were designed by seasons themes. Our room was Winter mood (and actually I liked that the most).

A  Les Jardin de Montmartre Hotelben szálltunk meg. A szálloda érdekessége, hogy a szobák egy-egy évszak tematikájára vannak berendezve. Mi téli szobát kaptunk (és pont az tetszett a legjobban).



We got delicious buffet breakfast every morning.

Minden reggel finom svédasztalos reggeli várt minket.


They placed some L'Occitane products in the bathroom. I was curious about them for a while but they were a little expensive for me, so this was a great opportunity to try them.

A fürdőszobába pedig L'Occitane termékek voltak bekészítve. Már egy ideje kíváncsi voltam rájuk, de drágállottam őket, most végre kipróbálhattam néhány kencét.


We wanted to see the main attractions. Of course there is a lot more for next time. We travelled by subway to everywhere. The lines are good and it was easy to get to any points of the city.

Igyekeztünk a legfőbb nevezetességeket meglátogatni. Persze sok maradt legközelebbre is. Metróval utaztunk mindenhova, rendkívül jó a hálózat, könnyű eljutni a város bármely pontjára.


Opéra



Musée du Louvre












We waited for 1 hour and 45 minutes to get in. As we are under the age of 25 we entered free. You definetly need a map for Louvre. It is a huge museum. We spent about 3 hours in there, but we didn't get to see half of it. We were looking for specific works of art, for example the Mona Lisa, where was a large crowd.

Ahhoz, hogy bejussunk, 1 óra 45 percet álltunk a kígyózó sorban. És mivel 25 év alattiak vagyunk, ingyen mehettünk be. A Louvre-hoz bizony térképre van szükség. Óriási múzeum, körülbelül 3 órát töltöttünk bent, de még a felét se láttuk. Céltudatosan kerestünk néhány műalkotást, többek között például a Mona Lisa-t, ami előtt hatalmas tömeg tolongott.

Mona Lisa
My favourite statue:
A kedvenc szobrom:
Nike of Samothrace / Szamothrakéi Niké
Delacroix: Liberty Leading The People / A szabadság vezeti a népet
Venus de Milo / Milói Vénusz



Typical tourist's picture.
A tipikus turista fotó sem maradhatott el 

Jardin de Tuileries
Jardin du Luxembourg






Panthéon





Notre Dame











La Tour Eiffel












Moulin Rouge


Sacre Coeur






Place de la Concorde




Champs Elysées




Arc de Triomphe


On the Streets | Az utcákon





Montparnasse
Parc Monceau





Living statue / Élő szobor

Pont des Arts
You can see in the Wedding post that we placed a lock on a "lock-wall" in Pécs. So we threw the keys of it into the Seine.

Az esküvői bejegyzésben láthattátok, hogy felhelyeztünk egy közös lakatot az egyik pécsi "lakatfalra". A lakat kulcsait pedig a párizsi lakatos hídról beledobtuk a Szajnába. 



There was a red open piano on the Charles de Gaulle Airport, which was free to play on. Of course my Man took the chance.

A Charles de Gaulle reptéren volt egy szabad piros zongora, amihez bárki odaülhetett zenélni. Persze Emberem rögtön meg is ragadta az alkalmat. 


We could see the Alps from the aircraft, and it was fantastic.

A repülőből pedig látni lehetett az Alpokat, ami fantasztikus volt.


Have you ever been to Paris? Or would you like to go there?

Jártatok már Párizsban? Vagy szeretnétek eljutni?

Love,

8 comments:

  1. Párizs valóban fantasztikus, én egyszer voltam ott egy hetet, szinte ugyanezekkel a fotókkal tértem haza, mint te ;) A Louvre-ban ettem életem legdrágább kajáját, vmi bagettet és gyümisalit kb 2000 Ft-ért (ezelőtt 8 évvel! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hú, ne is mondd! Mi kb. 6000 Ft-ért ettünk a McDonald's-ban és az egy elég olcsó hely. :)

      Delete
  2. jaj, de édes kislány vagy - pedig valójában már asszony, na szóval érted, olyan cuki vagy a képeken! csodás lehetett a nászút :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm szépen! :) Igen, valóban csodás volt! Életem legjobb hete!

      Delete
  3. Nagyon jó volt visszanézni a képeidet és az ismerős helyszíneket. :)) Én is a nyáron voltam Párizsban. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Annak ellenére, hogy nyáron voltunk, nem volt olyan meleg. :)

      Delete
  4. Hát az első piros szoknyás kép valami eszméletlen jó lett! Mint egy igazi párizsi lány :-) Nagyon tetszett a beszámoló, és csodásak a képek is. Megkérdezhetem, hogy a szállással mennyire voltatok elégedettek? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm! :) Mi nagyon elégedettek voltunk. Jó volt a reggeli; szép, tiszta a szoba; kedves és segítőkész a személyzet. Semmire sem panaszkodhattunk.:)

      Delete

@niksboxblog